Звездина одбрана за историју!

Црвено-бели у првих девет првенствених кола примили само један гол, што ниједној генерацији није пошло за руком.

Фудбал 26.09.2017 | 15:00
Звездина одбрана за историју!
Актуелна генерација Црвене звезде, предвођена тренером Владаном Милојевићем, наставља да поставља историјске стандарде. Не само што су се црвено-бели после равно десет година пласирали у групну фазу Лига Европе, него су „премашили“ и дефанзивни учинак много славнијих претходника, показало је истраживање Спортског Журнала.

Тим Владана Милојевића је у досадашњих девет првенствених кола примио само један гол. Првог чувара мреже Милана Борјана само је матирао Дамир Чековић у 82.минуту дуела против Бачке.  Ниједној генерацији клуба са Маракане није успело да јој одбрана буде толико чврста у уводном делу првенства.

Пре садашњег достигнућа Милојевићевих пулена, на првом месту по најмање примљених голова после девет утакмица у шампионату био је тим који је тренирао Владимир Петровић у сезони 2009/2010. Са гол разликом 16:2 веровало се да је шампионска титула јако близу. Међутим, Звезда није наставила у истом стилу.

Слично је било и под командом Александра Кристића годину дана касније. Тада су црвено-бели имали гол разлику 13:3. Посебну пажњу у овој теми заслужују одбране Црвене звезде из 1971 и 1972.године. Тада се играо озбиљан фудбал, а тим са Маракане је у првих девет кола примио само четири гола.

Сјајану статистику Црвене звезде покушаће да поквари Војводина у сутрашњем дербију 11.кола. Биће јој јако тешко, пошто смо већ писали да је Звезда као домаћин без шута у оквир гола оставила Спарту, Краснодар, Партизан...

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар