Vijeira otkriva: Zvao me Partizan, ali tamo nikad!

Ni za brdo novca! „Samo u Zvezdu“, poručuje portugalski vezista iz Japana.

Fudbal 26.09.2017 | 14:00
Vijeira otkriva: Zvao me Partizan, ali tamo nikad!
Pre osam godina pukla je bomba na Topčiderksom brdu, kad je se crveno-bele na crno-belu stranu preselio Gabrijel Kleo, a čelnici Partizana pokušali su u minulom prelaznom roku da aktiviraju još jednu. Ponovo na poziciji centarfora. I opet - stranac.

Crno-beli su izrazili želju da u Humsku 1 dovedu Uga Vijeiru i nekadašnjeg špica Crvene zvezde promovišu u naslednika Uroša Đurđevića. Zvali jesu, ali pozitivan odgovor prvotimvca japanske Jokohame dobili nisu. Ponajviše zbog stava Portugalca.

„Moj agent me je kontaktirao tokom leta i rekao da je Partizan zainteresovan za mene. Poštujem Partizan, ali nikad ne bih igrao tamo! U Srbiji mogu da igram samo i jedino za Crvenu zvezdu! Ne ide sa mojim karakterom da odem kod velikog rivala. Ni brdo novca nije moglo da promeni moju odluku“, predočio je Ugo Vijeira u razgovoru za Kurir.

Uverava da nema ništa lično protiv aktuelnog prvaka Srbije, već da je sve stvar principa.

„Ne samo u Srbiji, isto važi i za Portugal. Igrao sam za Benfiku, tako da ne postoji ni promil šanse da nekada zaigram za Sporting ili Porto“.

Vijeira je za godinu i po dana, koliko je proveo na stadionu „Rajko Mitić“, postigao 28 golova i asistirao za 11 golova, a Delijama je posebno prirastao za srce učinkom u večitim derbijima. U sezoni 2015/2015 dao je tri gola na isto toliko utakmica. Sad je na Dalekom istoku, ali i dalje prati šta se dešava u klubu s kojim je pre godinu i po postao šampion.

„Drago mi je što Crvena zvezda igra Ligu Evrope. Dobro znam koliko su svi u klubu, posebno navijač,i želeli da igraju u Evropi. Oduševljen sam atmosferom protiv Krasnodara gde je bilo više od 50.000 ljudi. Gledao sam snimak. Neverovatan ambijent. Krivo mi je samo što nismo pobedili BATE Borisov. Šteta, trebalo je da uzmemo te bodove. Ima još mnogo da se igra, verujem u te momke“.

Trenutno je član Jokohama Marinosa, za petoplasiranu ekipu na tabeli japanske Džej lige, dao je osam golova u aktuelnom prvenstvu, koje se završavala 2. decembra. Posle toga će sa devojkom Ninom i ćerkom Bjankom posetiti Srbiju.

„Jedva čekam da dođem u Novi Sad, da vidim ženu i ćerkicu. Mnogo mi nedostaju. Dolazim krajem decembra. Biću nekoliko dana, a onda idemo u Portugal. Planiram da odem i u Crvenu zvezdu, da posetim ekipu i čelnike kluba. Mnogo bih voleo da odgledam neku utakmicu“, dodao je Ugo Vijeira u intervjuu Kuriru.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar