Вијеира открива: Звао ме Партизан, али тамо никад!

Ни за брдо новца! „Само у Звезду“, поручује португалски везиста из Јапана.

Фудбал 26.09.2017 | 14:00
Вијеира открива: Звао ме Партизан, али тамо никад!
Пре осам година пукла је бомба на Топчидерксом брду, кад је се црвено-беле на црно-белу страну преселио Габријел Клео, а челници Партизана покушали су у минулом прелазном року да активирају још једну. Поново на позицији центарфора. И опет - странац.

Црно-бели су изразили жељу да у Хумску 1 доведу Уга Вијеиру и некадашњег шпица Црвене звезде промовишу у наследника Уроша Ђурђевића. Звали јесу, али позитиван одговор првотимвца јапанске Јокохаме добили нису. Понајвише због става Португалца.

„Мој агент ме је контактирао током лета и рекао да је Партизан заинтересован за мене. Поштујем Партизан, али никад не бих играо тамо! У Србији могу да играм само и једино за Црвену звезду! Не иде са мојим карактером да одем код великог ривала. Ни брдо новца није могло да промени моју одлуку“, предочио је Уго Вијеира у разговору за Курир.

Уверава да нема ништа лично против актуелног првака Србије, већ да је све ствар принципа.

„Не само у Србији, исто важи и за Португал. Играо сам за Бенфику, тако да не постоји ни промил шансе да некада заиграм за Спортинг или Порто“.

Вијеира је за годину и по дана, колико је провео на стадиону „Рајко Митић“, постигао 28 голова и асистирао за 11 голова, а Делијама је посебно прирастао за срце учинком у вечитим дербијима. У сезони 2015/2015 дао је три гола на исто толико утакмица. Сад је на Далеком истоку, али и даље прати шта се дешава у клубу с којим је пре годину и по постао шампион.

„Драго ми је што Црвена звезда игра Лигу Европе. Добро знам колико су сви у клубу, посебно навијач,и желели да играју у Европи. Одушевљен сам атмосфером против Краснодара где је било више од 50.000 људи. Гледао сам снимак. Невероватан амбијент. Криво ми је само што нисмо победили БАТЕ Борисов. Штета, требало је да узмемо те бодове. Има још много да се игра, верујем у те момке“.

Тренутно је члан Јокохама Мариноса, за петопласирану екипу на табели јапанске Џеј лиге, дао је осам голова у актуелном првенству, које се завршавала 2. децембра. После тога ће са девојком Нином и ћерком Бјанком посетити Србију.

„Једва чекам да дођем у Нови Сад, да видим жену и ћеркицу. Много ми недостају. Долазим крајем децембра. Бићу неколико дана, а онда идемо у Португал. Планирам да одем и у Црвену звезду, да посетим екипу и челнике клуба. Много бих волео да одгледам неку утакмицу“, додао је Уго Вијеира у интервјуу Куриру.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар