Barsina TOP SECRET misija...!

Na šest meseci do isteka ugovora Katalonci spremni da iskeširaju veliko obeštećenje za nemačkog reprezentativca. . .

Fudbal 26.09.2017 | 10:00
Barsina TOP SECRET misija...!
Nemački reprezentativac i član Šalkea Leon Gorecka već duže vreme predstavlja vrlo traženu robu na fudbalskoj pijaci! Činjenica da mu ugovor sa klubom iz Gelzenkirhena ističe na leto 2018. godine, te da čelnici Šalkea ne mogu da ubede da produži saradnju, čini ga još atraktivnijim, a Barselona je poslednji u nizu klubova koji su se upustili u trku za 22-godišnjim vezistom. 

Katalonci, međutim, imaju drugačiji plan od svih drugih koji su se do sada dovodili u vezu sa ovim momkom. Bajern i Juventus najčešće su se pominjali poslednjih nedelja i njihov plan bio je da bez obeštećenja dovedu Gorecku u junu naredne godine, dok bi Barsa da posao sklopi već u januaru. 

Ova opcija sasvim sigurno više odgovara i Šalkeu, jer bi tako došao do kakvog takvog novca na ime transfera. Podsetimo, Leon Gorecka je nedavno odbio čak 10.000.000 po godini za obnavljanje ugovora sa Rudarima i jasno je da se radi o izgubljenoj bici za nemački klub. Mundo deportivo piše da je Barselona spremna da u januaru iskešira između 10 i 15 miliona evra za slobodu visokog veziste, što bi trebalo da zaleči Šalkeove rane i privoli Nemce da ga puste.

Takvim potezom, logično, Barsa bi "rasterala" konkurenciju i ne bi morala previše da licitira s platom, pošto ni Bajern ni Juve nemaju nameru da za igrača kome kroz šest meseci ističe ugovor izdvoje toliki novac. A i novajlija bi dobio šest meseci za punu aklimatizaciju na novu ligu, nov sistem igre i sve ostalo. 

Isti izvor još navodi da je Jerg Nojbauer, čovek zadužen za karijeru Leona Gorecke, poslednjih dana nekoliko puta bio na vezi sa ljudima iz sportskog sektora španskog tima, te da je dobio garancije da je igrač takvog profila (visok, snažan, dobar tehničar) potreban Ernestu Valverdeu i da će za njega biti mesta u prvoj postavi.

Eventualni dolazak Gorecke značiće i definitivan kraj za Andrea Gomesa na Nou Kampu.  

A kada su u pitanju transferi zvučnih imena na šest meseci do isteka ugovora na prvu loptu setili smo se našeg Dejana Stankovića. On je u januaru 2004. za 4.000.000 evra stigao iz Lacija u Inter.

Pamtite li vi slične primere? 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar