Барсина ТОП СЕЦРЕТ мисија...!

На шест месеци до истека уговора Каталонци спремни да искеширају велико обештећење за немачког репрезентативца. . .

Фудбал 26.09.2017 | 10:00
Барсина ТОП СЕЦРЕТ мисија...!
Немачки репрезентативац и члан Шалкеа Леон Горецка већ дуже време представља врло тражену робу на фудбалској пијаци! Чињеница да му уговор са клубом из Гелзенкирхена истиче на лето 2018. године, те да челници Шалкеа не могу да убеде да продужи сарадњу, чини га још атрактивнијим, а Барселона је последњи у низу клубова који су се упустили у трку за 22-годишњим везистом. 

Каталонци, међутим, имају другачији план од свих других који су се до сада доводили у везу са овим момком. Бајерн и Јувентус најчешће су се помињали последњих недеља и њихов план био је да без обештећења доведу Горецку у јуну наредне године, док би Барса да посао склопи већ у јануару. 

Ова опција сасвим сигурно више одговара и Шалкеу, јер би тако дошао до каквог таквог новца на име трансфера. Подсетимо, Леон Горецка је недавно одбио чак 10.000.000 по години за обнављање уговора са Рударима и јасно је да се ради о изгубљеној бици за немачки клуб. Мундо депортиво пише да је Барселона спремна да у јануару искешира између 10 и 15 милиона евра за слободу високог везисте, што би требало да залечи Шалкеове ране и приволи Немце да га пусте.

Таквим потезом, логично, Барса би "растерала" конкуренцију и не би морала превише да лицитира с платом, пошто ни Бајерн ни Јуве немају намеру да за играча коме кроз шест месеци истиче уговор издвоје толики новац. А и новајлија би добио шест месеци за пуну аклиматизацију на нову лигу, нов систем игре и све остало. 

Исти извор још наводи да је Јерг Нојбауер, човек задужен за каријеру Леона Горецке, последњих дана неколико пута био на вези са људима из спортског сектора шпанског тима, те да је добио гаранције да је играч таквог профила (висок, снажан, добар техничар) потребан Ернесту Валвердеу и да ће за њега бити места у првој постави.

Евентуални долазак Горецке значиће и дефинитиван крај за Андреа Гомеса на Ноу Кампу.  

А када су у питању трансфери звучних имена на шест месеци до истека уговора на прву лопту сетили смо се нашег Дејана Станковића. Он је у јануару 2004. за 4.000.000 евра стигао из Лација у Интер.

Памтите ли ви сличне примере? 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар