Gubitak je veliki u kasi vlade RS

Deficit budžeta RS koji je prikazala revizija u odnosu na deficit koji je prikazala Vlada RS razlikuje se za gotovo 120 miliona KM. Nakon nalaza revizije, te velikog pritiska vldajuće strukture na čelu s SNSD-om, glavni revizor Duško Šnjegota podnio je ostavku. U PDP u smatraju da je stvarna razlika u stotinama miliona KM. Istina je bolna, poručio je lider PDP-a Branislav Borenović gostujući u Dnevniku TV1.

Republika Srpska 02.09.2017 | 10:00
Gubitak je veliki u kasi vlade RS
Deficit budžeta RS koji je prikazala revizija u odnosu na deficit koji je prikazala Vlada RS razlikuje se za gotovo 120 miliona KM. Nakon nalaza revizije, te velikog pritiska vldajuće strukture na čelu s SNSD-om, glavni revizor Duško Šnjegota podnio je ostavku. U PDP u smatraju da je stvarna razlika u stotinama miliona KM. Istina je bolna, poručio je lider PDP-a Branislav Borenović gostujući u Dnevniku TV1.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik ne može prihvatiti realno stanje u kojem RS živi, smatra Borenović.

"Deficit budžeta nije 175 miliona već je mnogo veći, jer činjenica da je čovjek, kojeg je na mjesto glavnog revizora predložio SNSD, je utvrdio da tako značajno odstupa od onog koji je predstavila Vlada RS. Niti on nije imao smjelosti da to još uljepša, a kako se to od njega očekivalo, pa je ekspresno zatražena njegova ostavka“, poručio je Borenović u Dnevniku TV1.

Ostavka Duška Šnjegote, a prije toga zahtjev za ostavkom iz SNSD-a, uvod je u diktatorsko i anarhično stanje u RS, kaže prvi čovjek PDP.

"Tu su bili pritisci, prijetnje... Revizor nije imao smjelosti, političke ili profesionalne kičme da izdrži takav pritisak. Pokazao je i kukavičluk i nespremnost da stane iza izvještaja. Teško je danas u RS biti protivnik Dodiku i vlasti. Teško je biti hrabar i spreman suprotstaviti se svim anomalijama  sa kojima živimo u RS. Nemojte da vas čudi još ovakvih događaja u narednom periodu“, objasnio je Borenović.

Osvrnuo se Borenović i na Dodikovu najavu mogućeg referenduma u RS o NATO. Smatra da se radi o bespotrebnoj priči u ovom momentu.

"Znamo potrebu da Dodik nameće teme koje bi sklonile pažnju javnosti sa životnih pitanja. Ušao je u to nespreman ali svjestan da će se zaboravljati ono što je i glavna služba za reviziju evidentirala. Sada pokušava tražiti izlaz iz besmislene priče. Pitanje ulaska u NATO je dovoljno daleko od građana BiH. To je pitanje i regionalnih odnosa. Nije bilo potrebe to pokretati i zaustaviti priče o važnim pitanjima za građane“, poručio je Borenović u Dnevniku TV1.

Naveo je i da je javnost u RS dosta podjeljena između onih koji vjeruju aktuelnoj vlasti i dio koji podržava politiku promjena. Dio je zbunjen, kaže Borenović.

"Zato jer je svaki dan bombardovan besmislenim pričama i temama vladajuće koalicije, koja na bazi strahova želi da se održi na vlasti“, poručio je predsjednik PDP. 

(Vijesti)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Simo

02.09.2017 08:11

Bogami i vi ste lapali fok ste bili na vlasti prije ovih a i opet bi i vi kad bi dosli na vlast svi ste vi isti. Daj meni i samo meni.

ODGOVORITE
Name

Re simo

02.09.2017 09:31

Nema većih lapadžija od dodika i njegove bulumente,ovi i da hoće ne znaju lapati,samo naprijed borene rumeni.

Name

Politicki zatvorenik

02.09.2017 09:36

Gledajući,čitajući i slušajući poziciju i opoziciju ,sve ovo vrijeme,došao sam do zaključka da smo mi propali da ne može gore ali nas niko o tome ne obavještava niti mi znamo.Šarene laže za nesretni i dezorjentisani narod.Pređimo i uključimo se svi u SNSD možda bi nas jedino to opametilo i riješilo lešinarenja.Sve vidove organizovanja naroda su razbili što milom što silom.SNSD nebio imao aduta da prebaciva odgovornost i izmišlja teme za gladne a narod bi počeo da se bavi više sobom.

Name

Mrcevci

02.09.2017 08:40

I STA CEMO SAD PRICATI PO CITAV DAN KAKO JE SNSD UNISTIO R.SRPSKU .PA TO MI SVE ZNAMO ALI DAJTE VISE POMJERITE SE OD PRICE MI OD LAPRDANJA VASEG NEMAMO NISTA .SKLANJAJTE BUDALU UNISTI NAS DO KRAJA .ODE NAM NAROD KOME ONDA TREBA TAKVA DRZAVA.

ODGOVORITE
Name

re

02.09.2017 09:13

Igoru i Branislavu,pa da i oni osjete vlast a mi iz dijaspore da im šaljemo pare da mogu obilaziti destinacije sto ni u snu nisu mogli zamisliti prije deset godina..To je BIH /Mladen/,skloni se jedan pametan da dodju dva glupa

Name

Laktaši

03.09.2017 00:35

Borenoviću postoi li kakva mogućnosst da se riješimo ovog zla? Gdje je granica halavosti i koliko čovjek može da trpi?

Name

Krajisnik

02.09.2017 08:52

Tom deficitu treba dodati Bobar banku, Banku Srpske, Birc, razvaljenu industriju, razvaljena javna preduzeca, predaju prirodnih resursa strancima, itd itd. Sve u svemu ne radi se tu o deficitu nego veleizdaji.

ODGOVORITE
Name

aaa

02.09.2017 10:57

Oh BOŽE šta nam radi unutrašnji neprijatelj. Svugdje oko nas su papci (nekada smo ih zvali špijuni). Ljudi počeli da se boje jedan drugog i na poslu i u komšiluku i na ulici i na svakom mjestu gdje se nađu. Sve mi liči na ona vremena inforbiroa ,samo još nema otoka ali nema ni posla, ni bratske ljubavi, ni radosti, ni novca. Sve su nam uzeli oni koji nemaju ni dušu ni srce!

Name

Mitar

02.09.2017 09:25

Ne daj se Borenoviću,ti i Govedarica ste budućnost....

ODGOVORITE
Name

Perica

02.09.2017 09:36

Već deset godina su budućnost, ha ha ha

Name

Gavran

03.09.2017 10:30

Govedarica da preuzme vlast

Name

Mihajlo

02.09.2017 09:29

Samo promjena vlasti može spasiti ovaj narod. Dole režim. Podrška Borenoviću i opoziciji.

ODGOVORITE
Name

Dragan

02.09.2017 12:03

Narod ih upozorava na Prointer, Grand trade, Lanaco, MG MIND, Integral, Prijedorputeve, obveznice i zapise, Elektroprivredu, m:tel, Financ i druge firme koje duvaju fakture po nekoliko puta i izvlače lovu...i šta radi opozicija? Ništa! Ispada da i oni dobiju % za ćutanje!

Name

Re

03.09.2017 07:10

Jado ako SE uzdas u ovakve jadan si ti

Name

hoce

02.09.2017 10:48

Opet referendum 7 dana prije izbora tako da zna koliko ce njegovih da docu na izbore, recimo da je to generalna proba da vidi koga treba da stisne prije izbora.

ODGOVORITE