Губитак је велики у каси владе РС

Дефицит буџета РС који је приказала ревизија у односу на дефицит који је приказала Влада РС разликује се за готово 120 милиона КМ. Након налаза ревизије, те великог притиска влдајуће структуре на челу с СНСД-ом, главни ревизор Душко Шњегота поднио је оставку. У ПДП у сматрају да је стварна разлика у стотинама милиона КМ. Истина је болна, поручио је лидер ПДП-а Бранислав Бореновић гостујући у Дневнику ТВ1.

Република Српска 02.09.2017 | 10:00
Губитак је велики у каси владе РС
Дефицит буџета РС који је приказала ревизија у односу на дефицит који је приказала Влада РС разликује се за готово 120 милиона КМ. Након налаза ревизије, те великог притиска влдајуће структуре на челу с СНСД-ом, главни ревизор Душко Шњегота поднио је оставку. У ПДП у сматрају да је стварна разлика у стотинама милиона КМ. Истина је болна, поручио је лидер ПДП-а Бранислав Бореновић гостујући у Дневнику ТВ1.

Предсједник СНСД Милорад Додик не може прихватити реално стање у којем РС живи, сматра Бореновић.

"Дефицит буџета није 175 милиона већ је много већи, јер чињеница да је човјек, којег је на мјесто главног ревизора предложио СНСД, је утврдио да тако значајно одступа од оног који је представила Влада РС. Нити он није имао смјелости да то још уљепша, а како се то од њега очекивало, па је експресно затражена његова оставка“, поручио је Бореновић у Дневнику ТВ1.

Оставка Душка Шњеготе, а прије тога захтјев за оставком из СНСД-а, увод је у диктаторско и анархично стање у РС, каже први човјек ПДП.

"Ту су били притисци, пријетње... Ревизор није имао смјелости, политичке или професионалне кичме да издржи такав притисак. Показао је и кукавичлук и неспремност да стане иза извјештаја. Тешко је данас у РС бити противник Додику и власти. Тешко је бити храбар и спреман супротставити се свим аномалијама  са којима живимо у РС. Немојте да вас чуди још оваквих догађаја у наредном периоду“, објаснио је Бореновић.

Осврнуо се Бореновић и на Додикову најаву могућег референдума у РС о НАТО. Сматра да се ради о беспотребној причи у овом моменту.

"Знамо потребу да Додик намеће теме које би склониле пажњу јавности са животних питања. Ушао је у то неспреман али свјестан да ће се заборављати оно што је и главна служба за ревизију евидентирала. Сада покушава тражити излаз из бесмислене приче. Питање уласка у НАТО је довољно далеко од грађана БиХ. То је питање и регионалних односа. Није било потребе то покретати и зауставити приче о важним питањима за грађане“, поручио је Бореновић у Дневнику ТВ1.

Навео је и да је јавност у РС доста подјељена између оних који вјерују актуелној власти и дио који подржава политику промјена. Дио је збуњен, каже Бореновић.

"Зато јер је сваки дан бомбардован бесмисленим причама и темама владајуће коалиције, која на бази страхова жели да се одржи на власти“, поручио је предсједник ПДП. 

(Вијести)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Симо

02.09.2017 08:11

Богами и ви сте лапали фок сте били на власти прије ових а и опет би и ви кад би досли на власт сви сте ви исти. Дај мени и само мени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре симо

02.09.2017 09:31

Нема већих лапаџија од додика и његове булументе,ови и да хоће не знају лапати,само напријед борене румени.

Name

Политицки затвореник

02.09.2017 09:36

Гледајући,читајући и слушајући позицију и опозицију ,све ово вријеме,дошао сам до закључка да смо ми пропали да не може горе али нас нико о томе не обавјештава нити ми знамо.Шарене лаже за несретни и дезорјентисани народ.Пређимо и укључимо се сви у СНСД можда би нас једино то опаметило и ријешило лешинарења.Све видове организовања народа су разбили што милом што силом.СНСД небио имао адута да пребацива одговорност и измишља теме за гладне а народ би почео да се бави више собом.

Name

Мрцевци

02.09.2017 08:40

И СТА ЦЕМО САД ПРИЦАТИ ПО ЦИТАВ ДАН КАКО ЈЕ СНСД УНИСТИО Р.СРПСКУ .ПА ТО МИ СВЕ ЗНАМО АЛИ ДАЈТЕ ВИСЕ ПОМЈЕРИТЕ СЕ ОД ПРИЦЕ МИ ОД ЛАПРДАЊА ВАСЕГ НЕМАМО НИСТА .СКЛАЊАЈТЕ БУДАЛУ УНИСТИ НАС ДО КРАЈА .ОДЕ НАМ НАРОД КОМЕ ОНДА ТРЕБА ТАКВА ДРЗАВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.09.2017 09:13

Игору и Браниславу,па да и они осјете власт а ми из дијаспоре да им шаљемо паре да могу обилазити дестинације сто ни у сну нису могли замислити прије десет година..То је БИХ /Младен/,склони се један паметан да додју два глупа

Name

Лакташи

03.09.2017 00:35

Бореновићу постои ли каква могућносст да се ријешимо овог зла? Гдје је граница халавости и колико човјек може да трпи?

Name

Крајисник

02.09.2017 08:52

Том дефициту треба додати Бобар банку, Банку Српске, Бирц, разваљену индустрију, разваљена јавна предузеца, предају природних ресурса странцима, итд итд. Све у свему не ради се ту о дефициту него велеиздаји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

02.09.2017 10:57

Ох БОЖЕ шта нам ради унутрашњи непријатељ. Свугдје око нас су папци (некада смо их звали шпијуни). Људи почели да се боје један другог и на послу и у комшилуку и на улици и на сваком мјесту гдје се нађу. Све ми личи на она времена инфорбироа ,само још нема отока али нема ни посла, ни братске љубави, ни радости, ни новца. Све су нам узели они који немају ни душу ни срце!

Name

Митар

02.09.2017 09:25

Не дај се Бореновићу,ти и Говедарица сте будућност....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

02.09.2017 09:36

Већ десет година су будућност, ха ха ха

Name

Гавран

03.09.2017 10:30

Говедарица да преузме власт

Name

Михајло

02.09.2017 09:29

Само промјена власти може спасити овај народ. Доле режим. Подршка Бореновићу и опозицији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

02.09.2017 12:03

Народ их упозорава на Проинтер, Гранд траде, Ланацо, МГ МИНД, Интеграл, Приједорпутеве, обвезнице и записе, Електропривреду, м:тел, Финанц и друге фирме које дувају фактуре по неколико пута и извлаче лову...и шта ради опозиција? Ништа! Испада да и они добију % за ћутање!

Name

Ре

03.09.2017 07:10

Јадо ако СЕ уздас у овакве јадан си ти

Name

хоце

02.09.2017 10:48

Опет референдум 7 дана прије избора тако да зна колико це његових да доцу на изборе, рецимо да је то генерална проба да види кога треба да стисне прије избора.

ОДГОВОРИТЕ