Šimić: Saslušan sam kao svjedok

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH priveli su Josipa Šimića zbog sumnje da je objavljivao krivotvorene dokumente koji se odnose na navodno praćenje v. d. glavnog tužioca Gordane Tadić. Novinar portala “Dnevno. ba” Josip Šimić rekao je da je danas dobrovoljno boravio u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, gdje je saslušan u svojstvu svjedoka po njegovoj prijavi u vezi sa kriminalom u Sindikatu građevinarstva, industrije i građevinskog materijala BiH.

Bosna i Hercegovina 30.08.2017 | 17:36
Šimić: Saslušan sam kao svjedok
Šimić je pojasnio da je u tom slučaju dostavio dokaze zbog čega je saslušavan u svojstvu svjedoka, po naredbi tužioca Suade Pašić.

On je rekao da nije uhapšen, već da je dobrovoljno došao u prostorije Sipe.

Šimić kaže da ovo njegovo saslušanje nema veze sa izjavama ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića u vezi sa dokumentima o prisluškivanju vršioca dužnosti glavnog tužioca Gordane Tadić i potpredsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Ružice Jukić.

“Tužilaštvo BiH izdalo je saopštenje da su ti dokumenti autentični”, rekao je Šimić.

Portparol Sipe Kristina Jozić potvrdila je da Šimić nije lišen slobode i da je sa njim samo obavljen informativni razgovor nakon čega je napustio službene prostorije Agencije.

Izvor: BN/Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Indijanac

30.08.2017 16:00

"U momentu privođenja, Šimić se nalazio u društvu kćerke odbjeglog advokata Faruka Balijagića???" Ili u društvu sestre Ade Balijagića, tzv advokata koji je skupa sa ćaćom osumnjičen za podstrekavanje na izvršenje krivičnih djela, uključujući i UBISTVO! Dovoljno je vidjeti Šimićevu "pratnju" i znati sa sigurnošću da je Dragan Mektić 100% u pravu. Kompletna igranka organizovana od strane koalicije HDZ-SNSD ima za cilj zaustavljanje Dalide da dođe na poziciju glavne tužiteljice i konačno unisti korumpiranu bratiju iz samog vrha vlasti.

ODGOVORITE
Name

He he

30.08.2017 16:12

Ako je tužilaštvo izdalo saopštenje da su dokumenti autentični, napravili su grešku u koracima...

ODGOVORITE
Name

Indijanac

30.08.2017 16:34

Klasični "koraci" od strane Živiničke čobanice Tadić. Potvrditi "autentičnost" dokaza bez provjere i upoređivanja sa bazom podatake SIPA-e, javni se hvaliti po medijima uprkos demantu glavnog šefa iste je potez koji će Tadićku koštati smjene. A i bila se je sva obradovala, rodila je majka nepismenu...

Name

Re Soson

30.08.2017 18:11

Nece doci opet na tu poziciju profesionalna, strucna I ne ovisna osoba. Nego opet onaj koji ce da nastavi istim ovim putem koja je tadicka utabala. Nazalost!

Name

ATR

30.08.2017 17:26

Simicu .... zbog petljavine I Lazi ....nadrljao si

ODGOVORITE
Name

Koji dalabusan

30.08.2017 20:19

Eh, koliko je glup ovaj momak, nije imao kome podvaliti nego ministru bezbjefnosti i Agenciji za istrage i zastitu. Mora da su mu ponudili dobru cifru ili neko mjesto medjutim SIPA ce ga smjextiti gdje treba.

ODGOVORITE