Шимић: Саслушан сам као свједок

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту БиХ привели су Јосипа Шимића због сумње да је објављивао кривотворене документе који се односе на наводно праћење в. д. главног тужиоца Гордане Тадић. Новинар портала “Дневно. ба” Јосип Шимић рекао је да је данас добровољно боравио у просторијама Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, гдје је саслушан у својству свједока по његовој пријави у вези са криминалом у Синдикату грађевинарства, индустрије и грађевинског материјала БиХ.

Босна и Херцеговина 30.08.2017 | 17:36
Шимић: Саслушан сам као свједок
Шимић је појаснио да је у том случају доставио доказе због чега је саслушаван у својству свједока, по наредби тужиоца Суаде Пашић.

Он је рекао да није ухапшен, већ да је добровољно дошао у просторије Сипе.

Шимић каже да ово његово саслушање нема везе са изјавама министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића у вези са документима о прислушкивању вршиоца дужности главног тужиоца Гордане Тадић и потпредсједника Високог судског и тужилачког савјета БиХ Ружице Јукић.

“Тужилаштво БиХ издало је саопштење да су ти документи аутентични”, рекао је Шимић.

Портпарол Сипе Кристина Јозић потврдила је да Шимић није лишен слободе и да је са њим само обављен информативни разговор након чега је напустио службене просторије Агенције.

Извор: БН/Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Индијанац

30.08.2017 16:00

"У моменту привођења, Шимић се налазио у друштву кћерке одбјеглог адвоката Фарука Балијагића???" Или у друштву сестре Аде Балијагића, тзв адвоката који је скупа са ћаћом осумњичен за подстрекавање на извршење кривичних дјела, укључујући и УБИСТВО! Довољно је видјети Шимићеву "пратњу" и знати са сигурношћу да је Драган Мектић 100% у праву. Комплетна игранка организована од стране коалиције ХДЗ-СНСД има за циљ заустављање Далиде да дође на позицију главне тужитељице и коначно унисти корумпирану братију из самог врха власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

30.08.2017 16:12

Ако је тужилаштво издало саопштење да су документи аутентични, направили су грешку у корацима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индијанац

30.08.2017 16:34

Класични "кораци" од стране Живиничке чобанице Тадић. Потврдити "аутентичност" доказа без провјере и упоређивања са базом податаке СИПА-е, јавни се хвалити по медијима упркос деманту главног шефа исте је потез који ће Тадићку коштати смјене. А и била се је сва обрадовала, родила је мајка неписмену...

Name

Ре Сосон

30.08.2017 18:11

Неце доци опет на ту позицију професионална, струцна И не овисна особа. Него опет онај који це да настави истим овим путем која је тадицка утабала. Назалост!

Name

АТР

30.08.2017 17:26

Симицу .... због петљавине И Лази ....надрљао си

ОДГОВОРИТЕ
Name

Који далабусан

30.08.2017 20:19

Ех, колико је глуп овај момак, није имао коме подвалити него министру безбјефности и Агенцији за истраге и заститу. Мора да су му понудили добру цифру или неко мјесто медјутим СИПА це га смјеxтити гдје треба.

ОДГОВОРИТЕ