Novčana pomoć za stranačke kolege

Nekoliko dana pre imenovanja Dragana Jaćimovića za novog pomoćika za sport ministar Jasmina Davidović, naložila je komisiji za raspodelu novca da rasporedi sredstva što je i ovaj put učinjeno na skandalozan način.

Republika Srpska 13.07.2017 | 12:33
Novčana pomoć za stranačke kolege
Tako je predloženo da Planinarsko-speleološko udruženje „Vučija stopa“ iz Foče, opštine iz koje dolazi ministrica Davidović, dobije 7.000 KM za uspon na Mon Blan, dok je ranije Planinarsko-alpinističkom klubu Samit iz Banjaluke za mnogo komplikovaniji uspon na najviši vrh Evrope Elbrus izdato rešenje na 1.000 KM, ali novac još nisu dobili.

Za organizaciju nanbudo seminara i Noći borilačkih veština, koji organizuje Nanbudo centar Banjaluka, namenjeno je 10.000 KM, iako praktično ova disciplina nema sistem takmičenja. Simptomatično je da je na čelu organizacije član Socijalističke partije iz koje dolazi i Jasmina Davidović. Klubu malog fudbala Nevesinje odobreno je 8.000, Rukometnom klubu Drina Zvornik 10.000.

Začuđuje i to što je Ministarstvo porodice, omladine i sporta požurilo sa izdavanjem rešenja za isplate kada ni prethodna nisu realizovana, posebno zbog činjenice što uskoro dolazi novi pomoćnik za sport koji će biti nadležan za ove poslove.

Iako je imenovan, Jaćimović još nije počeo da radi, a vakuum je očigledno iskorišćen da se pre njegovog dolaska sredstva dodel po stranačkim i regionalnim (prijateljskim) kriterijumima.

Novi pomoćnik Dragan Jaćimović, iako je već imenovan, ističe da sa pomenutim podelama nije imao nikakvih dodirnih tačaka niti konsultacija sa bilo kim.

''Vlada Republike Srpske imenovala pre nekoliko dana, ali to imenovanje nije objavljeno u Službenom glasniku, tako da još uvek ne idem na posao i nemam nikakve nadležnosti. Tek kada ova odluka bude objavljena u Službenom glasniku stupiću na funkciju i početi sa radom, a za oblast sporta u Republici Srpskoj imam viziju šta bi trebalo da se promeni'', rekao je Jaćimović.

Ovakva podela čudi jer se na listi onih kojima su odobrena sredstva ne nalaze mnogo veći, atraktivniji i kvalitetniji klubovi koji su ostvarivali zapažene rezultate u prethodnom periodu na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Uplaćene nacionalne penzije

Ministarstvo porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske uplatilo je sredstva za nacionalne penzije koje se dodeljuju zaslužnim sportistima (osvajačima medalja na Olimpijskim igrama, te evropskim i svetskim prvenstvima) za maj i juni tekuće godine.

Međutim, još uvek nije uplaćen novac za sve manifestacije od značaja i posedbnog značaja za Republiku Srpsku, a za sada nema naznaka kada će to biti učinjeno.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Plan b

13.07.2017 10:49

Mislim da ce faliti para. Rjesenje je u povecanju akciza i pdv a, a mali i veliki bi na kraju dosli ko budali samar.Ne daj se Mile ... do zadnjeg srbina...

ODGOVORITE
Name

Bogovi

13.07.2017 11:52

Ovi nasi ministri su funkciju shvatili kao djeljenje narodnog.Po svom ceifu.

ODGOVORITE