Новчана помоћ за страначке колеге

Неколико дана пре именовања Драгана Јаћимовића за новог помоћика за спорт министар Јасмина Давидовић, наложила је комисији за расподелу новца да распореди средства што је и овај пут учињено на скандалозан начин.

Република Српска 13.07.2017 | 12:33
Новчана помоћ за страначке колеге
Тако је предложено да Планинарско-спелеолошко удружење „Вучија стопа“ из Фоче, општине из које долази министрица Давидовић, добије 7.000 КМ за успон на Мон Блан, док је раније Планинарско-алпинистичком клубу Самит из Бањалуке за много компликованији успон на највиши врх Европе Елбрус издато решење на 1.000 КМ, али новац још нису добили.

За организацију нанбудо семинара и Ноћи борилачких вештина, који организује Нанбудо центар Бањалука, намењено је 10.000 КМ, иако практично ова дисциплина нема систем такмичења. Симптоматично је да је на челу организације члан Социјалистичке партије из које долази и Јасмина Давидовић. Клубу малог фудбала Невесиње одобрено је 8.000, Рукометном клубу Дрина Зворник 10.000.

Зачуђује и то што је Министарство породице, омладине и спорта пожурило са издавањем решења за исплате када ни претходна нису реализована, посебно због чињенице што ускоро долази нови помоћник за спорт који ће бити надлежан за ове послове.

Иако је именован, Јаћимовић још није почео да ради, а вакуум је очигледно искоришћен да се пре његовог доласка средства додел по страначким и регионалним (пријатељским) критеријумима.

Нови помоћник Драган Јаћимовић, иако је већ именован, истиче да са поменутим поделама није имао никаквих додирних тачака нити консултација са било ким.

''Влада Републике Српске именовала пре неколико дана, али то именовање није објављено у Службеном гласнику, тако да још увек не идем на посао и немам никакве надлежности. Тек када ова одлука буде објављена у Службеном гласнику ступићу на функцију и почети са радом, а за област спорта у Републици Српској имам визију шта би требало да се промени'', рекао је Јаћимовић.

Оваква подела чуди јер се на листи оних којима су одобрена средства не налазе много већи, атрактивнији и квалитетнији клубови који су остваривали запажене резултате у претходном периоду на домаћој и међународној сцени.

Уплаћене националне пензије

Министарство породице омладине и спорта у Влади Републике Српске уплатило је средства за националне пензије које се додељују заслужним спортистима (освајачима медаља на Олимпијским играма, те европским и светским првенствима) за мај и јуни текуће године.

Међутим, још увек није уплаћен новац за све манифестације од значаја и поседбног значаја за Републику Српску, а за сада нема назнака када ће то бити учињено.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

План б

13.07.2017 10:49

Мислим да це фалити пара. Рјесење је у повецању акциза и пдв а, а мали и велики би на крају досли ко будали самар.Не дај се Миле ... до задњег србина...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богови

13.07.2017 11:52

Ови наси министри су функцију схватили као дјељење народног.По свом цеифу.

ОДГОВОРИТЕ