Brodac: Oduzeto 69 kg marihuane

Zajedničkom akcijom Policijske stanice Bijeljina 2 i Sektora kriminalističke policije bijeljinske Policijske uprave, u selu Brodac pronađeno je oko 69 kilograma materije koja asocira na marihuanu.

Republika Srpska 08.07.2017 | 14:49
Brodac: Oduzeto 69 kg marihuane
"Nezavisne" nezvanično saznaju da su uhapšeni Novka Rastaetter (51), te Dragan Krstić (50). Takođe, po nezvaničnim informacijama, koje smo uspjeli saznati od mještana, Novka je bila udata u Njemačkoj i zadržala je muževo prezime, a droga je pronađena na imanju njenog pokojnog oca. Oko kućnih poslova pomagao joj je Krstić.

Iz policije ova saznanja nisu komentarisali, ali su potvrdili pronalazak marihuane.

"Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja i sprečavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina došli su do saznanja da se u selu Brodac - grad Bijeljina, nalazi zasad indijske konoplje", saopštila je Aleksandra Simojlović, portparol Policijske uprave Bijeljina.

Kako je dodala, na osnovu naredbe za pretresanje, koju je izdao Okružni sud u Bijeljini, policajci su pretresli stan i druge prostorije koje koriste osumnjičeni, a kojim je navela inicijale.

"Prilikom pretresanja pronađena je plantaža sa zasadom biljne materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu, sa 58 sadnica čija težina iznosi 67 kilograma, kao i oko dva kilograma zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu", navela je Simojlovićeva.

Po njenim riječima, pronađeni su i predmeti koji se dovode u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe droga.

"U pitanju su digitalna vaga za precizno mjerenje, metalna drobilica, te veći broj ostataka od iskorištenog džointa sa tragovima biljne materije koji svojim izgledom asociraju na marihuanu. Pretresanjem prostorija pronađen je i oduzet jedan pištolj marke 'Glok' sa odgovarajućom municijom", naglasila je Simojlovićeva.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenima. Po kompletiranju premeta i završenim istražnim mjerama i radnjama protiv njih slijedi izvještaj nadleženom tužilaštvu. "Izvještaj se odnosi na krivična djela 'neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga', 'omogućavanje uživanja opojnih droga' i 'nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'", kazala je Simojlovićeva.

Dodala je da su ovi rezultati ishod kontinuiranog rada policajaca Policijske uprave Bijeljina na sprečavanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

lwrst

08.07.2017 14:30

Marihuana oduzeta? Bas steta!

ODGOVORITE
Name

Realno

08.07.2017 21:22

Sa slike I iz teksta se može zaključiti da je pronađeno 58 stabljika indijske konoplje (cannabis sativa) ukupne težine 67 kg i to u sirovom stanju. Ta 2 kg smrvljene osušene biljne materije od pomenute biljke I jeste zapravo marihuana, a ne svih 69 kg, kako je navedeno u tekstu.

Name

Baba

09.07.2017 09:44

Moja baba ih je.imala na stotine. dan danas imamo plahte koje je tkala.

ODGOVORITE