Бродац: Одузето 69 кг марихуане

Заједничком акцијом Полицијске станице Бијељина 2 и Сектора криминалистичке полиције бијељинске Полицијске управе, у селу Бродац пронађено је око 69 килограма материје која асоцира на марихуану.

Република Српска 08.07.2017 | 14:49
Бродац: Одузето 69 кг марихуане
"Независне" незванично сазнају да су ухапшени Новка Растаеттер (51), те Драган Крстић (50). Такође, по незваничним информацијама, које смо успјели сазнати од мјештана, Новка је била удата у Њемачкој и задржала је мужево презиме, а дрога је пронађена на имању њеног покојног оца. Око кућних послова помагао јој је Крстић.

Из полиције ова сазнања нису коментарисали, али су потврдили проналазак марихуане.

"Предузимајући мјере и радње из своје надлежности у циљу откривања и спречавања кривичних дјела из области злоупотребе дрога, полицијски службеници Полицијске управе Бијељина дошли су до сазнања да се у селу Бродац - град Бијељина, налази засад индијске конопље", саопштила је Александра Симојловић, портпарол Полицијске управе Бијељина.

Како је додала, на основу наредбе за претресање, коју је издао Окружни суд у Бијељини, полицајци су претресли стан и друге просторије које користе осумњичени, а којим је навела иницијале.

"Приликом претресања пронађена је плантажа са засадом биљне материје која својим изгледом асоцира на марихуану, са 58 садница чија тежина износи 67 килограма, као и око два килограма зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на марихуану", навела је Симојловићева.

По њеним ријечима, пронађени су и предмети који се доводе у вези са кривичним дјелима из области злоупотребе дрога.

"У питању су дигитална вага за прецизно мјерење, метална дробилица, те већи број остатака од искориштеног џоинта са траговима биљне материје који својим изгледом асоцирају на марихуану. Претресањем просторија пронађен је и одузет један пиштољ марке 'Глок' са одговарајућом муницијом", нагласила је Симојловићева.

У току је криминалистичка обрада над ухапшенима. По комплетирању премета и завршеним истражним мјерама и радњама против њих слиједи извјештај надлеженом тужилаштву. "Извјештај се односи на кривична дјела 'неовлашћена производња и промет опојних дрога', 'омогућавање уживања опојних дрога' и 'недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја'", казала је Симојловићева.

Додала је да су ови резултати исход континуираног рада полицајаца Полицијске управе Бијељина на спречавању кривичних дјела из области злоупотребе дрога.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

лwрст

08.07.2017 14:30

Марихуана одузета? Бас стета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

08.07.2017 21:22

Са слике И из текста се може закључити да је пронађено 58 стабљика индијске конопље (цаннабис сатива) укупне тежине 67 кг и то у сировом стању. Та 2 кг смрвљене осушене биљне материје од поменуте биљке И јесте заправо марихуана, а не свих 69 кг, како је наведено у тексту.

Name

Баба

09.07.2017 09:44

Моја баба их је.имала на стотине. дан данас имамо плахте које је ткала.

ОДГОВОРИТЕ