Babić besplatno u Zvezdi! Ali, klauzula je ogromna!

Crveno-beli dobili veliko pojačanje na štoperskoj poziciji.

Fudbal 05.07.2017 | 16:45
Babić besplatno u Zvezdi! Ali, klauzula je ogromna!
Crvena zvezda je pogodila prvu od tri naciljane štoperske mete: Srđan Babić će u narednoj sezoni nositi dres najtrofejnijeg srpskog kluba! Danas je postignut konačan sporazum, mladi štoper dolazi na besplatnu jednogodišnju pozajmicu na Marakanu, saznaje MOZZART Sport. Babić će u četvrtak biti promovisan kao pojačanje na stadionu Rajko Mitić i moći će da konkuriše za tim Zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Od početka prelaznog roka Babićevo ime je figuriralo kao jedna od najvećih želja crveno-belih koji su tražili pojačanja u srcu odbrane. Pored njega su želje bile i Nikola Vujadinović i Marko Baša, ali posle dolaska Babića jedan od njih otpada…

Pregovori Crvene zvezde i Real Sosijedada, sa kojim je Babić pod ugovorom, trajali su nekoliko dana i danas su uspešno završeni. Na stadion Rajko Mitić je stigla neophodna papirologija i zeleno svetlo iz San Sebastijana. Dobra vest za Zvezdine navijače je da Babić iz Baskije dolazi na besplatnu pozajmicu do kraja sezone. Loše je da je Real Sosijedad ubacio otkupnu klauzulu u visini od 2.000.000 evra (Španci i Portugalci su poznati po visokim klauzulama, često nerealnim) što je van Zvezdinih finansijskih domašaja. Ali ko zna šta sve može da se desi za godinu dana.

Na Marakani postoje čak zagovornici teze da bi, u slučaju da se Babić pokaže kao pravo pojačanje, trebalo rizikovati sa otkupom ugovora. I to iz prostog razloga: ti isti veruju da bi u danima budućim Babić mogao da dostigne cenu Nikole Milenkovića iz Partizana koji je ovog leta pojačao Fjorentinu za 5.100.000. Posebno, jer su štoperi sa levom nogom tražena roba i to najviše na ruskom i turskom tržištu. Kako bilo. Babić će je doveden da ugasi požar i pokuša da se nametne kao ozbiljno rešenje i zajedno sa Savićem i Frimpongom iznese sezonu. O daljim potezima će se pričati od decembra.

Babić je rođen u Banjaluci, počeo je da se bavi fudbalom u tamošnjem Borcu, ali je kao veliki talenat sa 15 godina stigao u Vojvodinu i tamo prošao njenu školu. Za prvi tim Voše je debitovao u Superligi sa nepunih 18 godina. Kao 18-godišnjak je bio standardan celu sezonu 2013/14 u Vojvodini, postigao čak i gol u za trijumf u finalu Kupa protiv Jagodine i bio u timu sezone Superlige.

Usledio je Mundijalito na Novom Zelandu na kojem je Babić kao startni štoper osvojio svetsku titulu sa zlatnom generacijom Srbije. Potom je prešao u Real Sosijedad… U Španiji se nije odmah snašao i prvu sezonu je igrao za B tim baskijskog kluba. Potom je prethodne sezone pozajmljen španskom drugoligašu Reusu u kojem je upisao 11 utakmica i postigao jedan gol.

Ugovor sa Real Sosijedadom ga veže do leta 2019. godine.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar