Бабић бесплатно у Звезди! Али, клаузула је огромна!

Црвено-бели добили велико појачање на штоперској позицији.

Фудбал 05.07.2017 | 16:45
Бабић бесплатно у Звезди! Али, клаузула је огромна!
Црвена звезда је погодила прву од три нациљане штоперске мете: Срђан Бабић ће у наредној сезони носити дрес најтрофејнијег српског клуба! Данас је постигнут коначан споразум, млади штопер долази на бесплатну једногодишњу позајмицу на Маракану, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт. Бабић ће у четвртак бити промовисан као појачање на стадиону Рајко Митић и моћи ће да конкурише за тим Звезде у другом колу квалификација за Лигу Европе.

Од почетка прелазног рока Бабићево име је фигурирало као једна од највећих жеља црвено-белих који су тражили појачања у срцу одбране. Поред њега су жеље биле и Никола Вујадиновић и Марко Баша, али после доласка Бабића један од њих отпада…

Преговори Црвене звезде и Реал Сосиједада, са којим је Бабић под уговором, трајали су неколико дана и данас су успешно завршени. На стадион Рајко Митић је стигла неопходна папирологија и зелено светло из Сан Себастијана. Добра вест за Звездине навијаче је да Бабић из Баскије долази на бесплатну позајмицу до краја сезоне. Лоше је да је Реал Сосиједад убацио откупну клаузулу у висини од 2.000.000 евра (Шпанци и Португалци су познати по високим клаузулама, често нереалним) што је ван Звездиних финансијских домашаја. Али ко зна шта све може да се деси за годину дана.

На Маракани постоје чак заговорници тезе да би, у случају да се Бабић покаже као право појачање, требало ризиковати са откупом уговора. И то из простог разлога: ти исти верују да би у данима будућим Бабић могао да достигне цену Николе Миленковића из Партизана који је овог лета појачао Фјорентину за 5.100.000. Посебно, јер су штопери са левом ногом тражена роба и то највише на руском и турском тржишту. Како било. Бабић ће је доведен да угаси пожар и покуша да се наметне као озбиљно решење и заједно са Савићем и Фримпонгом изнесе сезону. О даљим потезима ће се причати од децембра.

Бабић је рођен у Бањалуци, почео је да се бави фудбалом у тамошњем Борцу, али је као велики таленат са 15 година стигао у Војводину и тамо прошао њену школу. За први тим Воше је дебитовао у Суперлиги са непуних 18 година. Као 18-годишњак је био стандардан целу сезону 2013/14 у Војводини, постигао чак и гол у за тријумф у финалу Купа против Јагодине и био у тиму сезоне Суперлиге.

Уследио је Мундијалито на Новом Зеланду на којем је Бабић као стартни штопер освојио светску титулу са златном генерацијом Србије. Потом је прешао у Реал Сосиједад… У Шпанији се није одмах снашао и прву сезону је играо за Б тим баскијског клуба. Потом је претходне сезоне позајмљен шпанском друголигашу Реусу у којем је уписао 11 утакмица и постигао један гол.

Уговор са Реал Сосиједадом га веже до лета 2019. године.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар