KK: Dva penala, autogol, crveni... Portugal treći!

Prštalo je na sve strane u duelima igrača Portugala i Meksika u utakmici za treće mesto na Kupu konfederacija u Rusiji. Portugal je na kraju bio bolji 2:1.  Atrakcija Pepea, jedan Silva promašio penal, drugi pogodio: Portugal je treći! Meksiko ispustio trijumf u nadoknadi!

Fudbal 02.07.2017 | 18:00
KK: Dva penala, autogol, crveni... Portugal treći!
Sva tri gola na meču su dali Portugalci.

Golove za Portugal su postigli doskorašnji štoper Reala Pepe u 91. i vezni igrač Sportinga Adrijen Silva iz penala u 104, dok je Meksiko upisao pogodak autogolom Luisa Neta u 54. minutu.

I jedni i drugi fudbaleri su utakmicu za treće mesto doživeli kao finale Svetskog prvenstva u kome su viđeni penali, crveni kartoni, preokret i autogol.

Mogao je golman golman Meksika Giljermo Oćoa da bude junak utakmice posle odbranjenog penala Andreu Silvi u 16. minutu i posle autogola Luisa Neta na drugoj strani. Prvi penal za Portugalce je skrivio Rafa Markes.

Ćićarito je u 54. minutu prošao po levoj strani, centrirao u peterac, loptu je promašio Vela, ali nije defanzivac Portugala. Neta je lopta pogodila i odbila se u gol, a Meksiko je poveo.

Sve je išlo na ruku Meksikancima dok Pepe nije rešio da se pretvori u centarfora u poznim godinama svoje karijere. U nadoknadi vremena je na asistenciju Rikarda Kvarežme dao spasonosni gol i odveo utakmicu u produžetke.

Tek tada je na terenu nastala "ludnica". Portugalce je glavni arbitar Faad Al Mirdasi po drugi put poslao na belu tačku posle igranja rukom Lajuna u kaznenom prostoru u 104. minutu. Udarac Adrijena Silve nije uspeo da odbrani Meksika i Portugalci su došli do preokreta.

Himenes, koji je u igru ušao u finišu utakmice umesto Ćićarita uspeo je da za oko pola sata u igri dobije dva žuta kartona i ode na hlađenje u 112. minutu.

Isto je posle grubog starta uspelo i Semedu iz Portugala šest minuta ranije, a na kraju je direktan crveni dat i selektoru Meksika Huan Karlosu Osoriju jer se u lice uneo četvrtom sudiji.

Portugalci su do kraja morali da "spašavaju živu glavu" posle odličnih prilika Ektora Erere i Alberta Morena. Erera je iz voleja sa dvadesetak metara raspalio po lopti, ali je na nezgodnu loptu dobro reagovao Rui Patrisio. Moreno je glavom mogao i bolje da reaguje posle centaršuta, ali nije pa su Portugalci na kraju vrlo uzbudljive utakmice slavili.

Ipak je Portugal najbolja selekcija Evrope. Ne odustaje. Nikad. Makar poraz visio o koncu. Kao što se nije predavala prošlog leta u Francuskoj, tako je i u Mosvki igrala do završnih sekundi. Isplatila se upornost. Golom prekaljenog štopera Pepea, tim Fernanda Santoša, izbegao je poraz u prvom minutu nadoknade vremena, a u produžetku stigao do preokreta i kočoperne Meksikance ostavio bez pobedničkog postolja - 2:1.

Portugalci su treće mesto na Kupu konfederacija u Rusiji osvojili tako što je Adrijan Silvasigurno izveo penal u 104. minutu, kaznivši igranje rukom Migela Lajuna, istovremeno pokazavši imenjaku Andreu kako se puca sa 11 metara. Bio je to pogodak vredan totalnog preokreta u kome su Portugalci igrom u većem delu meča, ipak, zaslužili trijumf.

I to bez prve zvezde Kristijana Ronalda. I bez Rafaela Gerera. Obojica su posle poraza u polufinalu dobili voljno, međutim, i bez njih je ovaj tim dovoljno jak. Bar za Meksikance, koji su na Otkrijite areni imali sjajno raspoloženog golmana Giljermea Očou - osim što je odbranio jedanaesterac novom špic Milana i skinuo je zicer Želsonu Martonsu u drugom delu - ali ne i dovoljno razmahanih igrača u polju.

Osim, možda, Čičarita Ernandeza. Napadač Bajera iz Leverkuzena jeste povukao napad u 54. minutu koji je rezultuirao autogolom Neta, činilo se tad će Sombrerosi mogo do trećeg mesta, ali su im Portuglaci vratili na istio način kao što je njima nož u srce zabila Osorijeva selekcija u grupnoj fazi. Pogotkom u nadoknadi vremena.

Veoma atarktivnim u režiji Pepea.

Kasnije je sve bila stvar rutine, iako je Nelson Semedo zaradio crveni karton u 104. minutu. Revanširao mu se Raul Himenez u 112, Meksikanci imali dva zicera da meč uvedu u penal-seriju. Nije vredelo.

Portugal je treći.

Pobednika Kupa konfederacije dobićemo večeras, kad se od 20 časova u Sankt Peterburgu sastanu Čile i Nemačka.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar