КК: Два пенала, аутогол, црвени... Португал трећи!

Прштало је на све стране у дуелима играча Португала и Мексика у утакмици за треће место на Купу конфедерација у Русији. Португал је на крају био бољи 2:1.  Атракција Пепеа, један Силва промашио пенал, други погодио: Португал је трећи! Мексико испустио тријумф у надокнади!

Фудбал 02.07.2017 | 18:00
КК: Два пенала, аутогол, црвени... Португал трећи!
Сва три гола на мечу су дали Португалци.

Голове за Португал су постигли доскорашњи штопер Реала Пепе у 91. и везни играч Спортинга Адријен Силва из пенала у 104, док је Мексико уписао погодак аутоголом Луиса Нета у 54. минуту.

И једни и други фудбалери су утакмицу за треће место доживели као финале Светског првенства у коме су виђени пенали, црвени картони, преокрет и аутогол.

Могао је голман голман Мексика Гиљермо Оћоа да буде јунак утакмице после одбрањеног пенала Андреу Силви у 16. минуту и после аутогола Луиса Нета на другој страни. Први пенал за Португалце је скривио Рафа Маркес.

Ћићарито је у 54. минуту прошао по левој страни, центрирао у петерац, лопту је промашио Вела, али није дефанзивац Португала. Нета је лопта погодила и одбила се у гол, а Мексико је повео.

Све је ишло на руку Мексиканцима док Пепе није решио да се претвори у центарфора у позним годинама своје каријере. У надокнади времена је на асистенцију Рикарда Кварежме дао спасоносни гол и одвео утакмицу у продужетке.

Тек тада је на терену настала "лудница". Португалце је главни арбитар Фаад Ал Мирдаси по други пут послао на белу тачку после играња руком Лајуна у казненом простору у 104. минуту. Ударац Адријена Силве није успео да одбрани Мексика и Португалци су дошли до преокрета.

Хименес, који је у игру ушао у финишу утакмице уместо Ћићарита успео је да за око пола сата у игри добије два жута картона и оде на хлађење у 112. минуту.

Исто је после грубог старта успело и Семеду из Португала шест минута раније, а на крају је директан црвени дат и селектору Мексика Хуан Карлосу Осорију јер се у лице унео четвртом судији.

Португалци су до краја морали да "спашавају живу главу" после одличних прилика Ектора Ерере и Алберта Морена. Ерера је из волеја са двадесетак метара распалио по лопти, али је на незгодну лопту добро реаговао Руи Патрисио. Морено је главом могао и боље да реагује после центаршута, али није па су Португалци на крају врло узбудљиве утакмице славили.

Ипак је Португал најбоља селекција Европе. Не одустаје. Никад. Макар пораз висио о концу. Као што се није предавала прошлог лета у Француској, тако је и у Мосвки играла до завршних секунди. Исплатила се упорност. Голом прекаљеног штопера Пепеа, тим Фернанда Сантоша, избегао је пораз у првом минуту надокнаде времена, а у продужетку стигао до преокрета и кочоперне Мексиканце оставио без победничког постоља - 2:1.

Португалци су треће место на Купу конфедерација у Русији освојили тако што је Адријан Силвасигурно извео пенал у 104. минуту, казнивши играње руком Мигела Лајуна, истовремено показавши имењаку Андреу како се пуца са 11 метара. Био је то погодак вредан тоталног преокрета у коме су Португалци игром у већем делу меча, ипак, заслужили тријумф.

И то без прве звезде Кристијана Роналда. И без Рафаела Герера. Обојица су после пораза у полуфиналу добили вољно, међутим, и без њих је овај тим довољно јак. Бар за Мексиканце, који су на Откријите арени имали сјајно расположеног голмана Гиљермеа Очоу - осим што је одбранио једанаестерац новом шпиц Милана и скинуо је зицер Желсону Мартонсу у другом делу - али не и довољно размаханих играча у пољу.

Осим, можда, Чичарита Ернандеза. Нападач Бајера из Леверкузена јесте повукао напад у 54. минуту који је резултуирао аутоголом Нета, чинило се тад ће Сомбрероси мого до трећег места, али су им Португлаци вратили на истио начин као што је њима нож у срце забила Осоријева селекција у групној фази. Поготком у надокнади времена.

Веома атарктивним у режији Пепеа.

Касније је све била ствар рутине, иако је Нелсон Семедо зарадио црвени картон у 104. минуту. Реванширао му се Раул Хименез у 112, Мексиканци имали два зицера да меч уведу у пенал-серију. Није вредело.

Португал је трећи.

Победника Купа конфедерације добићемо вечерас, кад се од 20 часова у Санкт Петербургу састану Чиле и Немачка.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар