I poslije kažu „nemamo mi ništa s njima“!

A prodali im 14 igrača - poslednji stigao za 7. 000. 000 evra! Vezista Konard Lajmer novi je fudbaler RB Lajpciga, otvoren put Liverpulu da dođe do Nabija Kejte.

Fudbal 02.07.2017 | 19:00
I poslije kažu „nemamo mi ništa s njima“!
RB Ljapcig nastavlja da pravi tim za premijerno učešće u Ligi šampiona. Nemački klub doveo je još jednog novajliju. Petog ovog leta. U pitanju je Konard Lajmaer, 20-godišnji vezista RB Salcburga.

I u tome je ceo štos. Iza celog posla stoji kompanija Red Bul, pod rukovodstvom biznismena Ditera Matešica, nezvaničnog vlasnika oba kluba. Koliko god se i jedni i drugi trudili da u javnosti predstave kako austrijski prvak nije filijala nemačkom vicešampionu, podaci ih demantuju. Naime, Konard Lajmer je čak 14. fudbaler koji je od 2014. prešao iz Salcburga u Lajpcig.

Reprezentativac Austrije je potpisao ugovor do 2021. godine, a Salcburg će na ime obeštećenja platiti drugom Matešicevom mezimčetu 7.000.000 evra. Prošle sezone odigrao je 43 utakmice za Bikove iz Mocartovog grada, dao je četiri i namestio još četiri gola i u Lajpcigu ga vide kao idealnu zamenu za Nabija Kejtu.

A Kejta je lane stigao u Lajpcig - pogađate - baš iz Salcburga, razvio se u jednog od ključnih igrača za ekipu Ralfa Hasenhutla,  što je dovelo do interesovanja velikih klubova. Prvi u redu je Liverpul. Crveni su mu ponudili 125.000 funti mesečne plate i sad kad je obezbeđena njegova zamena očeuje se da Lajpcig proda vezistu iz Gvineje.

Pre Konrada Lajmera, RB Lajpcig je doveo Brumu iz Galatasaraja (12.500.000 evra),Jvona Mvoga iz Jang Bojsa (5.000.000 evra), iz mladog tima Štutgarta bez obeštećenja je angažovan Filip Kon, dok je iz Sošoa besplatno došao Ibrahima Konate.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar