И послије кажу „немамо ми ништа с њима“!

А продали им 14 играча - последњи стигао за 7. 000. 000 евра! Везиста Конард Лајмер нови је фудбалер РБ Лајпцига, отворен пут Ливерпулу да дође до Набија Кејте.

Фудбал 02.07.2017 | 19:00
И послије кажу „немамо ми ништа с њима“!
РБ Љапциг наставља да прави тим за премијерно учешће у Лиги шампиона. Немачки клуб довео је још једног новајлију. Петог овог лета. У питању је Конард Лајмаер, 20-годишњи везиста РБ Салцбурга.

И у томе је цео штос. Иза целог посла стоји компанија Ред Бул, под руководством бизнисмена Дитера Матешица, незваничног власника оба клуба. Колико год се и једни и други трудили да у јавности представе како аустријски првак није филијала немачком вицешампиону, подаци их демантују. Наиме, Конард Лајмер је чак 14. фудбалер који је од 2014. прешао из Салцбурга у Лајпциг.

Репрезентативац Аустрије је потписао уговор до 2021. године, а Салцбург ће на име обештећења платити другом Матешицевом мезимчету 7.000.000 евра. Прошле сезоне одиграо је 43 утакмице за Бикове из Моцартовог града, дао је четири и наместио још четири гола и у Лајпцигу га виде као идеалну замену за Набија Кејту.

А Кејта је лане стигао у Лајпциг - погађате - баш из Салцбурга, развио се у једног од кључних играча за екипу Ралфа Хасенхутла,  што је довело до интересовања великих клубова. Први у реду је Ливерпул. Црвени су му понудили 125.000 фунти месечне плате и сад кад је обезбеђена његова замена очеује се да Лајпциг прода везисту из Гвинеје.

Пре Конрада Лајмера, РБ Лајпциг је довео Бруму из Галатасараја (12.500.000 евра),Јвона Мвога из Јанг Бојса (5.000.000 евра), из младог тима Штутгарта без обештећења је ангажован Филип Кон, док је из Сошоа бесплатно дошао Ибрахима Конате.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар