Vilson o Partizanu, Beogradu, Srbiji...

Imam 19 godina, putovaću, živeti na drugom kraju planete i biti plaćen za to! Šta ima da mi se ne dopadne? Australijanac uzbuđen i samouverene pred dolazak u Beograd.

Košarka 02.07.2017 | 17:30
Vilson o Partizanu, Beogradu, Srbiji...
Jula 2016. godine pripremao se za koledž košarku. Godinu kasnije sasvim drugačija situacija. Umesto u Teksasu, na univerzitetu Dalas, Tom Vilson razmišlja o Jadranskoj ligi, Evrokupu i Partizanu, evropskom gigantu koji je košarci dao nebrojeno velikih asova. Nije možda najsigurniji put do NBA lige koja mu je bila cilj, ali Vilson smatra da je Beograd mnogo uzbudljiviji životni put.

“Sve je bilo potpuno ludo… Na koledžu nisam ni znao da je Evropa avenija kojim bi mogao da koračam. Nisam ni razmišljao o tome, pošto nisam imao evropski pasoš. pa kad je menadžer počeo da govori o Evropi, a onda se pojavio sa Partizanovom ponudom, zaista sam se ludo osećao. To je prilično visok nivou u Evropi. Ostvarenje sna! Pratio sam i pre Evroligu, veliki sam ljubitelj evropske košarke. Ekstremno sam srećan što sam ovde”, kažeVilson za australijski Foks Sport.

Menadžer mu je inače Danijel Moldovan iz agencije Entersport, koja brine i o ZvezdinomDžoni Boldenu. Mada ovde nije prelomilo to što je Bolden izabran kao 36. pik na NBA draftu. Ne, presudilo je to što bi zbog pravila u američkoj koledž košarci Vilson morao da jednu sezonu presedi na tribinama. Nije to sebi mogao da dozvoili.  Zato se i pozdravio sa NCAA ligom.

“Nov početak, mogućnost da u profesionalne vode uploviš sa 19 godina, to su sve neke stvari koje klinci ne mogu uobičajeno da rade. Imam 19 godina, moći ću da putujem, živeću na drugom kraju planete i biti plaćen da radim ono što volim! Šta ima tu da mi se ne dopadne”, vidno raspoložen je australijski plejmejker.

Verovatno su osećanja podgrejali i video klipovi Partizanovih navijača. Prva stvar koju stranci pogledaju kad dolaze u Srbiju. Ali u Beograd ne dolazi da bi uživao. Cilj mu je NBA draft 2018. godine. Cilj mu je da napreduje kao košarkaš. Već je nabacio osam kilograma mišićne mase. Sada ima 89 kilograma, naspram 81 koliko je imao kad je napustio koledž.

A šta navijači Partizana mogu da očekuju od Vilsona?

“Ofanzivno, plejmejker sam. Umem sa loptom i volim da mislim da imam dobar pregled igre. Iznad svega, ponosim se svojom košarkaškom inteligencijom, poznavanjem igre, ali i željom da nastavim da učim. Znam da atletski ne odskačem, ali mislim da dosta dobro šutiram za tri poena. Uostalom, to je ono što treba i NBA ligi. Pogledajte samo Golden Stejt. Skoro svi znaju da šutnu. Svima su potrebni takvi igrači: tehnički obučeni, sa visokom inteligencijom i dobrim šutom”, samouveren je Vilson, iako na koledžu nije imao čime da potkrepi toliko samopouzdanje.

Ali…

“Taj kratak period na koledžu vidim kao anomaliju u mojoj košarkaškoj karijeri. I ja sam bio ekstremno razočaran”, zaključio je Vilson.

Vreme će pokazati…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar