Вилсон о Партизану, Београду, Србији...

Имам 19 година, путоваћу, живети на другом крају планете и бити плаћен за то! Шта има да ми се не допадне? Аустралијанац узбуђен и самоуверене пред долазак у Београд.

Кошарка 02.07.2017 | 17:30
Вилсон о Партизану, Београду, Србији...
Јула 2016. године припремао се за колеџ кошарку. Годину касније сасвим другачија ситуација. Уместо у Тексасу, на универзитету Далас, Том Вилсон размишља о Јадранској лиги, Еврокупу и Партизану, европском гиганту који је кошарци дао небројено великих асова. Није можда најсигурнији пут до НБА лиге која му је била циљ, али Вилсон сматра да је Београд много узбудљивији животни пут.

“Све је било потпуно лудо… На колеџу нисам ни знао да је Европа авенија којим би могао да корачам. Нисам ни размишљао о томе, пошто нисам имао европски пасош. па кад је менаџер почео да говори о Европи, а онда се појавио са Партизановом понудом, заиста сам се лудо осећао. То је прилично висок нивоу у Европи. Остварење сна! Пратио сам и пре Евролигу, велики сам љубитељ европске кошарке. Екстремно сам срећан што сам овде”, кажеВилсон за аустралијски Фокс Спорт.

Менаџер му је иначе Данијел Молдован из агенције Ентерспорт, која брине и о ЗвездиномЏони Болдену. Мада овде није преломило то што је Болден изабран као 36. пик на НБА драфту. Не, пресудило је то што би због правила у америчкој колеџ кошарци Вилсон морао да једну сезону преседи на трибинама. Није то себи могао да дозвоили.  Зато се и поздравио са НЦАА лигом.

“Нов почетак, могућност да у професионалне воде упловиш са 19 година, то су све неке ствари које клинци не могу уобичајено да раде. Имам 19 година, моћи ћу да путујем, живећу на другом крају планете и бити плаћен да радим оно што волим! Шта има ту да ми се не допадне”, видно расположен је аустралијски плејмејкер.

Вероватно су осећања подгрејали и видео клипови Партизанових навијача. Прва ствар коју странци погледају кад долазе у Србију. Али у Београд не долази да би уживао. Циљ му је НБА драфт 2018. године. Циљ му је да напредује као кошаркаш. Већ је набацио осам килограма мишићне масе. Сада има 89 килограма, наспрам 81 колико је имао кад је напустио колеџ.

А шта навијачи Партизана могу да очекују од Вилсона?

“Офанзивно, плејмејкер сам. Умем са лоптом и волим да мислим да имам добар преглед игре. Изнад свега, поносим се својом кошаркашком интелигенцијом, познавањем игре, али и жељом да наставим да учим. Знам да атлетски не одскачем, али мислим да доста добро шутирам за три поена. Уосталом, то је оно што треба и НБА лиги. Погледајте само Голден Стејт. Скоро сви знају да шутну. Свима су потребни такви играчи: технички обучени, са високом интелигенцијом и добрим шутом”, самоуверен је Вилсон, иако на колеџу није имао чиме да поткрепи толико самопоуздање.

Али…

“Тај кратак период на колеџу видим као аномалију у мојој кошаркашкој каријери. И ја сам био екстремно разочаран”, закључио је Вилсон.

Време ће показати…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар