Pepe Imas: Nisam kriv za Novakovu krizu!

Pepe Imas je dugo bio u blizini Novaka Đokovića, ali njegovo učestalo pojavljivanje u loži poklopilo se sa padom najboljeg srpskog tenisera.

Tenis 01.07.2017 | 12:30
Pepe Imas: Nisam kriv za Novakovu krizu!
Za neke je to bio splet okolnosti, za neke jasan signal da je Novak pod uticajem kontroverznog gurua, koji propagira „mir i ljubav“, te „ljubav, poštovanje, prihvatanje sebe...“. Kakva god da je Imazova filozofija, mnogi teniski stručnjaci, ali i laici, smatraju da je deljenje ljubavi i slanje srca i poljubaca „ubilo“ u Novaku glad za pobedama.

To je možda i najbolje objasnio Džo Mekinro, koji je rekao „da ne možeš da deliš srca, a da posle na terenu treba da staneš protivniku na glavu“.

Pepe Imas je tokom turnira u Rimu dao intervju za sajt puntodebreak.com u kojem je poslao jasnu poruku svima koji sumnjaju u njega i optužuju ga za uticaj na nekada prvog igrača sveta.

„Sa teniskog aspekta nemam nikakav uticaj na Novaka. Ne osećam se krivim za njegovu krizu. Novak je posle šest sedam godina neprekidnog igranja osvojio Rolan Garos. Bio mu je potreban odmor, ali on je pred sobom imao nove ciljeve – Vimbldon i Olimpijske igre. Posle toga je i usledio pad, a Novak je prvi koji želi ponovo da pobeđuje.

Pepe Imas kaže da sa četvrtim teniserom sveta samo deli iskustva.

„Pokušavam da s njim podelim ono što je meni pomoglo. I ja sam imao krizu. Mislio sam da će hrana da mi popuni prazninu, ali onda sam shvatio da moram više da poštujem sebe“.

Njegovu filozofiju prvi je prihvatio Novakov brat Marko.

„Marko se osećao loše i bila mu je potrebna pomoć. Radili smo i bilo je pozitivnih promena. To je primetila i porodica, a Novak je želeo da zna ko stoji iza svega i tako smo se upoznali pre četiri i po godine. S njim delim lična iskustva. Radio sam s njim i ranije i nije gubio intenzitet i energiju“, objasnio je Imas.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Posmatrač

01.07.2017 14:25

Ma jok, to je samo koincidencija...

ODGOVORITE