Beograd neće u vojne saveze

Srbija sprovodi politiku vojne neutralnosti, nema aspiracije ka članstvu u NATO, kao ni bilo kom drugom vojnom savezu, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić na sastanku sa delegacijom Odbora za ekonomiju i bezbjednost Parlamentarne skupštine NATO-a.

Srbija 13.06.2017 | 15:25
Beograd neće u vojne saveze
Dačić, koji je i vršilac dužnosti premijera, informisao je sagovornike o tome da se saradnja Srbije sa NATO alijansom uspješno realizuje u okviru programa Partnerstvo za mir.

On je istakao da Srbija ima uspješnu saradnju sa Kforom, te da je nesmanjeno prisustvo Kfora na Kosovu i Metohiji veoma važno za očuvanje bezbjednosti i opstanka srpske i drugih nealbanskih zajednica u toj srpskoj pokrajini, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Tokom susreta, na kojem su razmatrane teme od suštinskog značaja za Srbiju, Dačić je informisao sagovornike o toku procesa evrointegracija zemlje, regionalnoj saradnji, kao i o odnosima Srbije sa Rusijom i Kinom.

On je naglasio posvećenost Srbije regionalnoj saradnji s ciljem očuvanja stabilnosti i opšteg ekonomskog razvoja cijelog regiona.

Delegaciju parlamentaraca NATO-a predvodio je predsjednik Pododbora za tranziciju i razvoj Odbora za ekonomiju i bezbjednost Parlamentarne skupštine NATO-a Meno Knip, a u delegaciji su bili i predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a Paolo Ali i ugledni poslanici iz država članica i partnera Alijanse. 

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dumine

13.06.2017 13:42

Pametno.

ODGOVORITE
Name

re Dumine

13.06.2017 15:14

Zato kasnimo za Evropom 25 godina.

Name

Ре

13.06.2017 19:06

Шта је ту паметно ? То је јадно јер Србија је окружена НАТОм и шта онда паметујете.?