Београд неће у војне савезе

Србија спроводи политику војне неутралности, нема аспирације ка чланству у НАТО, као ни било ком другом војном савезу, рекао је министар спољних послова Србије Ивица Дачић на састанку са делегацијом Одбора за економију и безбједност Парламентарне скупштине НАТО-а.

Србија 13.06.2017 | 15:25
Београд неће у војне савезе
Дачић, који је и вршилац дужности премијера, информисао је саговорнике о томе да се сарадња Србије са НАТО алијансом успјешно реализује у оквиру програма Партнерство за мир.

Он је истакао да Србија има успјешну сарадњу са Кфором, те да је несмањено присуство Кфора на Косову и Метохији веома важно за очување безбједности и опстанка српске и других неалбанских заједница у тој српској покрајини, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Током сусрета, на којем су разматране теме од суштинског значаја за Србију, Дачић је информисао саговорнике о току процеса евроинтеграција земље, регионалној сарадњи, као и о односима Србије са Русијом и Кином.

Он је нагласио посвећеност Србије регионалној сарадњи с циљем очувања стабилности и општег економског развоја цијелог региона.

Делегацију парламентараца НАТО-а предводио је предсједник Пододбора за транзицију и развој Одбора за економију и безбједност Парламентарне скупштине НАТО-а Мено Книп, а у делегацији су били и предсједник Парламентарне скупштине НАТО-а Паоло Али и угледни посланици из држава чланица и партнера Алијансе. 

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Думине

13.06.2017 13:42

Паметно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Думине

13.06.2017 15:14

Зато каснимо за Европом 25 година.

Name

Ре

13.06.2017 19:06

Шта је ту паметно ? То је јадно јер Србија је окружена НАТОм и шта онда паметујете.?