Očuvati interese Srba na Kosmetu

Želimo ozbiljan dijalog s Albancima, ali moraju da znaju da želimo i da očuvamo interese Srba i Srbije na Kosovu i Metohiji, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija 12.06.2017 | 13:42
Očuvati interese Srba na Kosmetu
Takozvana ratna ili veteranska koalicija stranaka, koja je dobila većinu na izborima na Kosovu i Metohiji, jeste ona grupacija koja je najotvorenije pretila Srbima, i to će nam stvoriti mnogo problema, rekao je Vučić novinarima, ali i ukazao da ta koalicija u Prištini sad ima naspram sebe jedinstven blok političkih predstavnika Srba, koji će štititi interese Srba i Srbije na Kosovu i Metohiji.

Ključno je što Albanci nisu kod Srba uspeli da ostvare ono što su želeli, i oni i neki spolja, a to je da imaju neku vrstu kontrole nad srpskim poslanicima u donošenju odluka na Kosovu, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da će ishod prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu predstavljati teškoće i mnoge probleme, ali, kaže, mi ćemo se boriti da sačuvamo stabilnost i nastavimo dijalog, te poručio da će, prilikom formiranja Vlade, Priština pred sobom imati jedinstven srpski blok.

Vučić je podsetio da su ratnička, teroristička ili veteranska koalicija, kao i "Samoopredeljenje", koji su dobili najviše glasova, uvek najotvorenije pretili Srbima.

"Ostaje da vidimo kakve koalicije žele da formiraju. Imaju prilično jedinstven blok Srba koji će štititi i čuvati svoje interese", poručio je predsednik.

Predsednik Srbije je kazao da je želeo nešto drugačije rezultate, što se tiče volje albanskog naroda, ali da nije mogao da bira u njihovo ime.

"Rezultat će nam predstavljati teškoće i mnogo problema, borićemo se da stabilnost sačuvamo i nastavimo dijalog, jer time čuvamo stabilnost i mir", naglasio je Vučić.

Izvor: RTS, Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Saka srba

12.06.2017 20:57

Na Kosovu, a on prica o nekim srbskim blokovima, interesima, cudima. Jedina istina je da ce i ono malo srba odozdo put Beograda.

ODGOVORITE
Name

SAP Vojvodina

13.06.2017 10:23

A Vojvodina polako ide putem CG

Name

Lični stav

13.06.2017 05:30

Vučić i Dodik će se pokazati kao najveće srpske izdajice, živi bili pa vidjeli.

ODGOVORITE
Name

re

13.06.2017 19:09

Tako nesto zbori i gospodin Dragas....???