Очувати интересе Срба на Космету

Желимо озбиљан дијалог с Албанцима, али морају да знају да желимо и да очувамо интересе Срба и Србије на Косову и Метохији, изјавио је председник Србије Александар Вучић.

Србија 12.06.2017 | 13:42
Очувати интересе Срба на Космету
Такозвана ратна или ветеранска коалиција странака, која је добила већину на изборима на Косову и Метохији, јесте она групација која је најотвореније претила Србима, и то ће нам створити много проблема, рекао је Вучић новинарима, али и указао да та коалиција у Приштини сад има наспрам себе јединствен блок политичких представника Срба, који ће штитити интересе Срба и Србије на Косову и Метохији.

Кључно је што Албанци нису код Срба успели да остваре оно што су желели, и они и неки споља, а то је да имају неку врсту контроле над српским посланицима у доношењу одлука на Косову, рекао је председник Србије.

Вучић је рекао да ће исход превремених парламентарних избора на Косову представљати тешкоће и многе проблеме, али, каже, ми ћемо се борити да сачувамо стабилност и наставимо дијалог, те поручио да ће, приликом формирања Владе, Приштина пред собом имати јединствен српски блок.

Вучић је подсетио да су ратничка, терористичка или ветеранска коалиција, као и "Самоопредељење", који су добили највише гласова, увек најотвореније претили Србима.

"Остаје да видимо какве коалиције желе да формирају. Имају прилично јединствен блок Срба који ће штитити и чувати своје интересе", поручио је председник.

Председник Србије је казао да је желео нешто другачије резултате, што се тиче воље албанског народа, али да није могао да бира у њихово име.

"Резултат ће нам представљати тешкоће и много проблема, борићемо се да стабилност сачувамо и наставимо дијалог, јер тиме чувамо стабилност и мир", нагласио је Вучић.

Извор: РТС, Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сака срба

12.06.2017 20:57

На Косову, а он прица о неким србским блоковима, интересима, цудима. Једина истина је да це и оно мало срба одоздо пут Београда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САП Војводина

13.06.2017 10:23

А Војводина полако иде путем ЦГ

Name

Лични став

13.06.2017 05:30

Вучић и Додик ће се показати као највеће српске издајице, живи били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.06.2017 19:09

Тако несто збори и господин Драгас....???