RG - Zimonjić: Polufinale me vratilo u život!

Srpski teniser Nenad Zimonjić smatra da ga je polufinale Rolan Garosa vratilo u teniski život.

Tenis 08.06.2017 | 09:15
RG - Zimonjić: Polufinale me vratilo u život!
Zimonjić je u tandemu sa Špancem Fernandom Verdaskom stigao na korak od borbe za titulu u Parizu, posle nekoliko godina bez većih uspeha na velikim turnirima.

"Nikad mi se nije desilo da dođem na RG, a da nisam imao nijednu pobedu na šljaci, podlozi na kojoj sam osvojio sve što po stoji, a nisam igrao toliko loše. Ovde smo imali dosta sreće što se tiče rasporeda, izdržali smo najgori dan kad je Verdasko igrao pet setova, naredni dan smo dobili u tri seta Majera Ola što je bio vrlo nezgodan meč, s obzirom da je on bio umorniji. Bilo je dobro što juče nismo igrali da se on malo odmori jer je igrao osam dana bez pauze. Koliko god da je fizički dobro, vrlo je teško mentalno držati koncentraciju", rekao je Zimonjić.

Zimonjić i Verdasko su u četvrtfinalu nadigrali Dutra da Silvu i Lorencija sa 2-0, a u narednoj rundi igraće protiv Gonsalesa i Janga.

"Odlično smo se snašli imali smo protivnika koji nimalo nije naivan, već su igrali zajedno. Nisam imao prilike da igram protiv Dutra Silve, ali on je osvajao ATP turnire, igrao je finale u Hamburgu. Pobedili su Sebaljosa i Peraltu koji su servirali za meč. Na papiru su delovali kao laki protivnici, ali na terenu nije bilo tako, i zbog uslova koji nisu odgovarali našoj igri, vetar je pomerao loptu pa nam je bilo teško da igramo agresivnije", dodao je srpski teniser.

Zimonjić i Verdasko su prema njegovim rečima slučajno postali tandem, a osim mečeva i zagrevanja uoči njih nisu imali treninge.

"Ja sam na voleju bolji od njega, on od pozadi, ima ubitačan forhend, bolje riternira, obojica dobro serviramo, jedan je levoruk drugi servira desnom. Od svih dublova koji su ostali uvek ima jedan igrač koji ostaje nazad, igra servis volej, jedino Kolumbijci, sa povremenim ostajanjem nazad. Svi ostali igrači su singl igrači koji igraju sa osnovne linije, i zbog toga smo dobra kombinacija. Nadam se da ćemo sutra još bolje odigrati, očekujem lepše vreme i manje vetra", kaže Zimonjić.

Srbin je jedini polufinalista RG koji je tokom karijere osvajao Gren slem turnire u dublovima, slavio je dva puta na Vimbldonu i jednom upravo u Parizu 2010. godine.

"Razmišljam meč po meč, provodim dosta vremena i pratim protivnike. Zbog toga je dobro što sam imao dan pauze posle meča. To mi mnogo znači što sam stariji, da budem maksimalno spreman. Imao sam otprilike sve da ih vidim, znam kako i šta igraju, neće biti nepoznanica, nego samo da li smo kvalitetniji ili ne. Sve je otvoreno, svako svakog može da dobije. Od preostalih igrača izdvojio bih samo Kabala koji je igrao polufinale na Rolan Garosu pre 5-6 godina, niko drugi osim mene nije igrao finale Gren slema. Ovo je Fernandu najveći uspeh u dublu. Svi smo motivisani. Meni je velika želja da dođem bar do finala", istakao je Zimonjić.

"Đokoviću je verovatno smetao vetar"

"Novak je neko ko igra u "penjanju", igra dosta agresivno, a kada duva vetar i pomera loptu to je mnogo teže raditi. Pretpostavljam da je to bio glavni problem, Dominik je stajao pozadi, a jako udara sa obe strane i fizički je izuzetno spreman. Nisam gledao, ali samo pretpostavljam da je to bio ključ problema", osvrnuo se Zimonjić na poraz Novaka Đokovića.

Zimonjić će na travi igrati sa Viktorom Troickim, a posle toga će možda opet zaigrati sa Verdaskom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar