РГ - Зимоњић: Полуфинале ме вратило у живот!

Српски тенисер Ненад Зимоњић сматра да га је полуфинале Ролан Гароса вратило у тениски живот.

Тенис 08.06.2017 | 09:15
РГ - Зимоњић: Полуфинале ме вратило у живот!
Зимоњић је у тандему са Шпанцем Фернандом Вердаском стигао на корак од борбе за титулу у Паризу, после неколико година без већих успеха на великим турнирима.

"Никад ми се није десило да дођем на РГ, а да нисам имао ниједну победу на шљаци, подлози на којој сам освојио све што по стоји, а нисам играо толико лоше. Овде смо имали доста среће што се тиче распореда, издржали смо најгори дан кад је Вердаско играо пет сетова, наредни дан смо добили у три сета Мајера Ола што је био врло незгодан меч, с обзиром да је он био уморнији. Било је добро што јуче нисмо играли да се он мало одмори јер је играо осам дана без паузе. Колико год да је физички добро, врло је тешко ментално држати концентрацију", рекао је Зимоњић.

Зимоњић и Вердаско су у четвртфиналу надиграли Дутра да Силву и Лоренција са 2-0, а у наредној рунди играће против Гонсалеса и Јанга.

"Одлично смо се снашли имали смо противника који нимало није наиван, већ су играли заједно. Нисам имао прилике да играм против Дутра Силве, али он је освајао АТП турнире, играо је финале у Хамбургу. Победили су Себаљоса и Пералту који су сервирали за меч. На папиру су деловали као лаки противници, али на терену није било тако, и због услова који нису одговарали нашој игри, ветар је померао лопту па нам је било тешко да играмо агресивније", додао је српски тенисер.

Зимоњић и Вердаско су према његовим речима случајно постали тандем, а осим мечева и загревања уочи њих нису имали тренинге.

"Ја сам на волеју бољи од њега, он од позади, има убитачан форхенд, боље ритернира, обојица добро сервирамо, један је леворук други сервира десном. Од свих дублова који су остали увек има један играч који остаје назад, игра сервис волеј, једино Колумбијци, са повременим остајањем назад. Сви остали играчи су сингл играчи који играју са основне линије, и због тога смо добра комбинација. Надам се да ћемо сутра још боље одиграти, очекујем лепше време и мање ветра", каже Зимоњић.

Србин је једини полуфиналиста РГ који је током каријере освајао Грен слем турнире у дубловима, славио је два пута на Вимблдону и једном управо у Паризу 2010. године.

"Размишљам меч по меч, проводим доста времена и пратим противнике. Због тога је добро што сам имао дан паузе после меча. То ми много значи што сам старији, да будем максимално спреман. Имао сам отприлике све да их видим, знам како и шта играју, неће бити непознаница, него само да ли смо квалитетнији или не. Све је отворено, свако сваког може да добије. Од преосталих играча издвојио бих само Кабала који је играо полуфинале на Ролан Гаросу пре 5-6 година, нико други осим мене није играо финале Грен слема. Ово је Фернанду највећи успех у дублу. Сви смо мотивисани. Мени је велика жеља да дођем бар до финала", истакао је Зимоњић.

"Ђоковићу је вероватно сметао ветар"

"Новак је неко ко игра у "пењању", игра доста агресивно, а када дува ветар и помера лопту то је много теже радити. Претпостављам да је то био главни проблем, Доминик је стајао позади, а јако удара са обе стране и физички је изузетно спреман. Нисам гледао, али само претпостављам да је то био кључ проблема", осврнуо се Зимоњић на пораз Новака Ђоковића.

Зимоњић ће на трави играти са Виктором Троицким, а после тога ће можда опет заиграти са Вердаском.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар