Ima li ko jači u Danskoj?!

Matić i Pavlović ohladili šampanjac - Kopenhagen je šampion i nema nijedan poraz! Do kraja prvenstva ostalo je još četiri kola, Andrija Pavlović i Uroš Matić slave.

Fudbal 07.05.2017 | 13:00
Ima li ko jači u Danskoj?!
Ima li ko jači u Danskoj od Kopenhagena? Definitivno nema!

Mada su na gostovanju Nordsjilandu odigrali samo 1:1, fudbaleri Kopenhagena odbranili su titulu šampiona Danske. Jer, sada imaju čak 16 bodova više od drugoplasiranog Brondbija, koji više ni matematički ne može do senzacije, pošto je do kraja sezone ostalo još samo četiri runde.

Šampionskom krunom okitio se i srpski dvojac Uroš Matić - Andrija Pavlović, a važno je napomenuti da su obojica bili starteri. Ipak, brat daleko poznatijeg Nemanje na terenu je proveo 84, a reprezentativni napadač 58 minuta. A upravo je Pavlovića zamenio strelac izjednačujućeg pogotka na meču, strašni Andreas Kornelijus. I to samo nekoliko trenutaka pošto je ušao na teren.

Domaćin je poveo u finišu prvog poluvremena i to posle velike greške kompletne odbrane. Ali, nije uspeo da se odbrani do kraja i učini ono što nijedan danski klub ove sezone nije - da skine skalp Kopenhagenu. Naime, Lavovi su dosad jedini neporaženi tim u državi i osvojili su 78 bodova na 32 utakmice. Što je prosek od 2,4 osvojena boda po meču. Ujedno, Kopenhagen je primio tek 14 pogodaka i ima daleko najbolju odbranu u Superligi. Tokom cele sezone Lavovi su jedine poraze ubeležili od Lestera u Ligi šampiona i Ajaksa u Ligi Evrope. 

Kopenhagenu je ovo 12. titula šampiona Danske u klupskoj istoriji. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar