Има ли ко јачи у Данској?!

Матић и Павловић охладили шампањац - Копенхаген је шампион и нема ниједан пораз! До краја првенства остало је још четири кола, Андрија Павловић и Урош Матић славе.

Фудбал 07.05.2017 | 13:00
Има ли ко јачи у Данској?!
Има ли ко јачи у Данској од Копенхагена? Дефинитивно нема!

Мада су на гостовању Нордсјиланду одиграли само 1:1, фудбалери Копенхагена одбранили су титулу шампиона Данске. Јер, сада имају чак 16 бодова више од другопласираног Брондбија, који више ни математички не може до сензације, пошто је до краја сезоне остало још само четири рунде.

Шампионском круном окитио се и српски двојац Урош Матић - Андрија Павловић, а важно је напоменути да су обојица били стартери. Ипак, брат далеко познатијег Немање на терену је провео 84, а репрезентативни нападач 58 минута. А управо је Павловића заменио стрелац изједначујућег поготка на мечу, страшни Андреас Корнелијус. И то само неколико тренутака пошто је ушао на терен.

Домаћин је повео у финишу првог полувремена и то после велике грешке комплетне одбране. Али, није успео да се одбрани до краја и учини оно што ниједан дански клуб ове сезоне није - да скине скалп Копенхагену. Наиме, Лавови су досад једини непоражени тим у држави и освојили су 78 бодова на 32 утакмице. Што је просек од 2,4 освојена бода по мечу. Уједно, Копенхаген је примио тек 14 погодака и има далеко најбољу одбрану у Суперлиги. Током целе сезоне Лавови су једине поразе убележили од Лестера у Лиги шампиона и Ајакса у Лиги Европе. 

Копенхагену је ово 12. титула шампиона Данске у клупској историји. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар