Ovih 18 momaka brani zlato Srbije u Svjetskoj ligi!

Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić odredio je spisak igrača koji će igrati u Svetskoj ligi ove godine.

Ostali sportovi 07.05.2017 | 14:00
Ovih 18 momaka brani zlato Srbije u Svjetskoj ligi!
U 28. izdanju svetske lige 18 igrača će braniti titulu osvojenu prošle godine protiv Brazila.

Tehničari su Nikola Jovović (Monca), Aleksa Brđović (Gasprom Jugra Surgut) i Maksim Buculjević (ACH Volej Ljubljana). Na mestu korektora će igrati Aleksandar Atanasijević (SIR Sejfti Peruđa), Dražen Luburić (JT Tanders Hirošima) i Aleksandar Blagojević (Crvena zvezda).

Poziciju libera "pokrivaju" Neven Majstorović (Ren) i Goran Škundrić (Trikorul Ploešti), a za dobar blok su zaduženi: Marko Podraščanin (SIR Sejfti Peruđa), Srećko Lisinac (Belhatov), Petar Krsmanović (Gazprom Jugra Surgut), Aleksandar Okolić (Berlin) i Stevan Simić (Vojvodina).

Ekipu kompletiraju primači Uroš Kovačević (Verona), Marko Ivović (Aseko Rešovija Žešov), Nemanja Petrić (Modena), Milan Katić (Lučnička Bidgošć) i Miran Kujundžić (Vojvodina).

Srbija prvog vikenda (2-4. jun grupa B) igra u Novom Sadu protiv SAD, Belgije i Kanade. Drugog vikenda (9-11. jun grupa D) odbojkaši putuju u Teheran gde će protivnici biti Argentina, Iran i Belgija, a treći vikend je u Kordobi (16-18. jun grupa G), a igramo sa Brazilom, Argentinom i Bugarskom.

Naši odbojkaši su prošlog jula uspeli da u finalu Svetske lige pobede Brazil, koji je s početka dvehiljaditih bio redovno koban po srpsku selekciju. Niko i Vanja Grbić, Ivan Miljković, Slobodan Boškan, Đula Mešter, Vasa Mijić, Goran Vujević, Andrija Gerić i drugi nisu uspeli da osvoje zlato u Svetskoj ligi.

Dvanaest puta je naša zemlja pod različitim nazivima igrala na finalnom turniru i do prošle godine u vlasništvu imala pet srebrnih priznanja, a još tri puta smo bili bronzani.

Prošle godine je u Krakovu po prvi put za 26 godina takmičenja osvojeno zlato, koje će reprezentativci sa spiska pokušati da sačuvaju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar