Ових 18 момака брани злато Србије у Свјетској лиги!

Селектор одбојкаша Србије Никола Грбић одредио је списак играча који ће играти у Светској лиги ове године.

Остали спортови 07.05.2017 | 14:00
Ових 18 момака брани злато Србије у Свјетској лиги!
У 28. издању светске лиге 18 играча ће бранити титулу освојену прошле године против Бразила.

Техничари су Никола Јововић (Монца), Алекса Брђовић (Гаспром Југра Сургут) и Максим Буцуљевић (АЦХ Волеј Љубљана). На месту коректора ће играти Александар Атанасијевић (СИР Сејфти Перуђа), Дражен Лубурић (ЈТ Тандерс Хирошима) и Александар Благојевић (Црвена звезда).

Позицију либера "покривају" Невен Мајсторовић (Рен) и Горан Шкундрић (Трикорул Плоешти), а за добар блок су задужени: Марко Подрашчанин (СИР Сејфти Перуђа), Срећко Лисинац (Белхатов), Петар Крсмановић (Газпром Југра Сургут), Александар Околић (Берлин) и Стеван Симић (Војводина).

Екипу комплетирају примачи Урош Ковачевић (Верона), Марко Ивовић (Асеко Решовија Жешов), Немања Петрић (Модена), Милан Катић (Лучничка Бидгошћ) и Миран Кујунџић (Војводина).

Србија првог викенда (2-4. јун група Б) игра у Новом Саду против САД, Белгије и Канаде. Другог викенда (9-11. јун група Д) одбојкаши путују у Техеран где ће противници бити Аргентина, Иран и Белгија, а трећи викенд је у Кордоби (16-18. јун група Г), а играмо са Бразилом, Аргентином и Бугарском.

Наши одбојкаши су прошлог јула успели да у финалу Светске лиге победе Бразил, који је с почетка двехиљадитих био редовно кобан по српску селекцију. Нико и Вања Грбић, Иван Миљковић, Слободан Бошкан, Ђула Мештер, Васа Мијић, Горан Вујевић, Андрија Герић и други нису успели да освоје злато у Светској лиги.

Дванаест пута је наша земља под различитим називима играла на финалном турниру и до прошле године у власништву имала пет сребрних признања, а још три пута смо били бронзани.

Прошле године је у Кракову по први пут за 26 година такмичења освојено злато, које ће репрезентативци са списка покушати да сачувају.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар