Jasikevičus i Bjelica: Željko, osvoji Evroligu!

Željko Obradović možda je i najbolji evropski košarkaški trener svih vremena koji je tokom karijere osvoji sve što se može osvojiti.

Košarka 07.05.2017 | 18:00
Jasikevičus i Bjelica: Željko, osvoji Evroligu!
Fali mu samo olimpijsko zlato kako bi popunio ionako impresivnu kolekciju u kojoj se nalaze osam titula Evrolige, dva svetska zlata, bronza i zlato sa Evrobasketa, kao i dva olimpijska srebra.

Osim toga, osvajao je nacionalne trofeje i sa Partizanom, Huventudom, Benetonom, Panatinaikosom i Fenerbahčeom, sa kojim je izborio plasman na ovogodišnji Fajnal-for Evrolige.

Popularni Žoc napravio je brojne svetske igrače, ali Nemanja Bjelica, koji je sa njim radio u turskom klubu, ističe da je važnije što ih je naučio da budu veliki ljudi.

„Treneru, imao sam prilike da radim sa Vama i osim košarkaških stvari, naučio sam mnogo toga. Ne samo da sam sada bolji igrač, već sam i bolja osoba. Želim Vam sreću na predstojećem Fajnal-foru, svim igračima i stručnom štabu. Srećno!“, rekao je Bjelica.

Legendarni Šarunas Jasikevičus mu je poželeo isto, uz dodatak da ga očekuje tokom leta da zajedno proslave.

„Gospodine Obradoviću, sada imam priliku da Vam poželim sve najbolje na Fajnal-foru. Izgledate sjajno u najvažnijem periodu u sezoni, svi znaju koliko mi je zadovoljstvo bilo raditi i provoditi vremena sa Vama. Sada, kada se bavim drugim poslom, učim od Vas. Želim Vam dobar završetak sezone i da osvojite titulu u Evroligi. Fenerbahče je jedini od ’mojih’ timova koji se plasirao na Fajnal-for i nastaviću da vas bodrim. Nadam se da ćemo se videti tokom leta i lepo zabaviti, kao što to obični činimo“, istakao je Litvanac.

Obradović nije očekivao da će mu se bivši igrači javiti putem video klipa u jednoj emisiji na turskoj televiziji u kojoj je gostovao.

„Bilo je ovo sjajno iznenađenje, hvala obojici, stvarno su veliki ljudi. Srećan sam što sam ih obojicu trenirao. Žao mi je Nemanje koji trenutno ima povredu i nadam se da će sve biti okej. Što se Šarunasa tiče, kao što je rekao – svakog leta se srećemo i provodimo mnogo vremena. I dok sam ga trenirao, postojao je poseban odnos među nama i uvek sam mu govorio da će jednog dana biti sjajan trener. To sada i jeste“, dodao je Obradović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar