Јасикевичус и Бјелица: Жељко, освоји Евролигу!

Жељко Обрадовић можда је и најбољи европски кошаркашки тренер свих времена који је током каријере освоји све што се може освојити.

Кошарка 07.05.2017 | 18:00
Јасикевичус и Бјелица: Жељко, освоји Евролигу!
Фали му само олимпијско злато како би попунио ионако импресивну колекцију у којој се налазе осам титула Евролиге, два светска злата, бронза и злато са Евробаскета, као и два олимпијска сребра.

Осим тога, освајао је националне трофеје и са Партизаном, Хувентудом, Бенетоном, Панатинаикосом и Фенербахчеом, са којим је изборио пласман на овогодишњи Фајнал-фор Евролиге.

Популарни Жоц направио је бројне светске играче, али Немања Бјелица, који је са њим радио у турском клубу, истиче да је важније што их је научио да буду велики људи.

„Тренеру, имао сам прилике да радим са Вама и осим кошаркашких ствари, научио сам много тога. Не само да сам сада бољи играч, већ сам и боља особа. Желим Вам срећу на предстојећем Фајнал-фору, свим играчима и стручном штабу. Срећно!“, рекао је Бјелица.

Легендарни Шарунас Јасикевичус му је пожелео исто, уз додатак да га очекује током лета да заједно прославе.

„Господине Обрадовићу, сада имам прилику да Вам пожелим све најбоље на Фајнал-фору. Изгледате сјајно у најважнијем периоду у сезони, сви знају колико ми је задовољство било радити и проводити времена са Вама. Сада, када се бавим другим послом, учим од Вас. Желим Вам добар завршетак сезоне и да освојите титулу у Евролиги. Фенербахче је једини од ’мојих’ тимова који се пласирао на Фајнал-фор и наставићу да вас бодрим. Надам се да ћемо се видети током лета и лепо забавити, као што то обични чинимо“, истакао је Литванац.

Обрадовић није очекивао да ће му се бивши играчи јавити путем видео клипа у једној емисији на турској телевизији у којој је гостовао.

„Било је ово сјајно изненађење, хвала обојици, стварно су велики људи. Срећан сам што сам их обојицу тренирао. Жао ми је Немање који тренутно има повреду и надам се да ће све бити океј. Што се Шарунаса тиче, као што је рекао – сваког лета се срећемо и проводимо много времена. И док сам га тренирао, постојао је посебан однос међу нама и увек сам му говорио да ће једног дана бити сјајан тренер. То сада и јесте“, додао је Обрадовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар