Fed kup: Poraz Aleksandre Krunić, Srbija gubi od Australije!

Aleksandra Krunić poražena je od Ešli Barti na otvaranju duela plej-ofa Fed kupa za plasman u Svetsku grupu 2 između Srbije i Australije – 6:4, 6. 3.

Tenis 22.04.2017 | 15:15
Fed kup: Poraz Aleksandre Krunić, Srbija gubi od Australije!
Australijanka, 87. igračica sveta, slavila je posle borbe od 82 minuta u dva seta, dok naša reprezentativka, koja je 119. na WTA listi, ni u jednom trenutku nije uspela da pripreti rivalki i eventualno pokuša da napravi preokret.

Krunićeva je osvojila svega 47 odsto poena na svoj servis, napravila je 24 neiznuđene greške i već od samog starta susreta bila u zaostatku.

U prvom setu videli smo čak pet brejkova, ali je Barti bila ta koja je napravila jedan više, i to u ključnom trenutku, čime je i stigla do vođstva. Nažalost, ni u drugom delu meča nije bilo promene, pokušavala je Aleks nešto da promeni, ali je opet jako rano ostala bez svog servisa, a Australjanka je stečenu prednost sačuvala za konačni trijumf.

Posle njih na teren 'Kristalne dvorane' u Zrenjaninu izlaze Ivana Jorović i Darija Gavrilova.

Drugog dana prvo će igrati Krunić i Gavrilova, potom Jorović i Barti, a ukoliko bude bilo potrebe za dubl su prijavljene Krunić i Nina Stojanović, odnosni Barti i Kejsi Delakva.

Aleksandra nije dobro otvorila meč, pošto je već pri prvom servis gemu pretrpela brejk. Vezala je nekoliko neiznuđenih grešaka, što je protivnica lako iskoristila – 0:2.

Međutim, već u sledećem odgovorila je na isti način, pretvorivši drugu šansu u ribrejk, ali se nastavilo u istom ritmu. Ponovo je previše grešila, servis je nije 'slušao', pa je Barti još jednom uspela da joj oduzme servis – 1:3.

Posle dva nešto mirnija gema, gde su obe teniserke poprilično sigurno stigle do gemova, usledio je novi brejk. Ovoga puta je Australijanka bila ta koja je grešila u serijama, a iako je delovalo da će uspeti da se izvuče iz 0:40, Aleksandra koristi poslednju šansu i vraća se u prvi set – 3:4.

Nažalost, iako je uspela u potpunosti da se vrati nije mogla da dođe do totalnog preokreta, već je Ešli ponovo pritisla i po treći put napravila brejk, vredan vođstva u setovima – 4:6.

Drugi set nije doneo boljitak u igri Krunićeve, a Australijanka je i ovoga puta ekspresno stigli do brejka viška, iskoristvši već prvu šansu koja joj se ukazala – 0:2.

kao i na startu meča, sve je nastavilo da se razvija u istom smeru – Aleksandra je uvratila brejkom, ali je, zbog velikog broja grešaka, ponovo izgubila svoj servis, da bi posle savrešnog gema Barti bila jako blizu poraza – 1:4.

Trudila se Aleksandra do samog kraja, imala je čak i brejk loptu i šansu da produži meč, ali je rivalka zadržala nivo igre do samog kraja i zasluženo donela prvi bod svojoj selekciji – 3:6.

Fed Kup – plej-of:

Krunić – Barti 4:6, 3:6
sledi Jorović – Gavrilova

nedelja:
13.00 Krunić – Gavrilova
sledi Jorović – Barti

Eventualni peti duel:
Krunić/Stojanović – Barti/Delakva

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar