Фед куп: Пораз Александре Крунић, Србија губи од Аустралије!

Александра Крунић поражена је од Ешли Барти на отварању дуела плеј-офа Фед купа за пласман у Светску групу 2 између Србије и Аустралије – 6:4, 6. 3.

Тенис 22.04.2017 | 15:15
Фед куп: Пораз Александре Крунић, Србија губи од Аустралије!
Аустралијанка, 87. играчица света, славила је после борбе од 82 минута у два сета, док наша репрезентативка, која је 119. на WТА листи, ни у једном тренутку није успела да припрети ривалки и евентуално покуша да направи преокрет.

Крунићева је освојила свега 47 одсто поена на свој сервис, направила је 24 неизнуђене грешке и већ од самог старта сусрета била у заостатку.

У првом сету видели смо чак пет брејкова, али је Барти била та која је направила један више, и то у кључном тренутку, чиме је и стигла до вођства. Нажалост, ни у другом делу меча није било промене, покушавала је Алекс нешто да промени, али је опет јако рано остала без свог сервиса, а Аустраљанка је стечену предност сачувала за коначни тријумф.

После њих на терен 'Кристалне дворане' у Зрењанину излазе Ивана Јоровић и Дарија Гаврилова.

Другог дана прво ће играти Крунић и Гаврилова, потом Јоровић и Барти, а уколико буде било потребе за дубл су пријављене Крунић и Нина Стојановић, односни Барти и Кејси Делаква.

Александра није добро отворила меч, пошто је већ при првом сервис гему претрпела брејк. Везала је неколико неизнуђених грешака, што је противница лако искористила – 0:2.

Међутим, већ у следећем одговорила је на исти начин, претворивши другу шансу у рибрејк, али се наставило у истом ритму. Поново је превише грешила, сервис је није 'слушао', па је Барти још једном успела да јој одузме сервис – 1:3.

После два нешто мирнија гема, где су обе тенисерке поприлично сигурно стигле до гемова, уследио је нови брејк. Овога пута је Аустралијанка била та која је грешила у серијама, а иако је деловало да ће успети да се извуче из 0:40, Александра користи последњу шансу и враћа се у први сет – 3:4.

Нажалост, иако је успела у потпуности да се врати није могла да дође до тоталног преокрета, већ је Ешли поново притисла и по трећи пут направила брејк, вредан вођства у сетовима – 4:6.

Други сет није донео бољитак у игри Крунићеве, а Аустралијанка је и овога пута експресно стигли до брејка вишка, искориствши већ прву шансу која јој се указала – 0:2.

као и на старту меча, све је наставило да се развија у истом смеру – Александра је увратила брејком, али је, због великог броја грешака, поново изгубила свој сервис, да би после саврешног гема Барти била јако близу пораза – 1:4.

Трудила се Александра до самог краја, имала је чак и брејк лопту и шансу да продужи меч, али је ривалка задржала ниво игре до самог краја и заслужено донела први бод својој селекцији – 3:6.

Фед Куп – плеј-оф:

Крунић – Барти 4:6, 3:6
следи Јоровић – Гаврилова

недеља:
13.00 Крунић – Гаврилова
следи Јоровић – Барти

Евентуални пети дуел:
Крунић/Стојановић – Барти/Делаква

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар