Evroliga: Bogdanović ponovo MVP!

Niko kao Bogdan! Bek Fenerbahčea i reprezentacije Srbije dominirao u pobedama nad Panatinaikosom, u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige.  Bogdan Bogdanović proglasen je za najkorisnijeg igraca i druge runde plej-ofa Evrolige, pošto je predvodio Fenerbahče do nove pobede protiv Panatinaikosa.

Košarka 22.04.2017 | 14:45
Evroliga: Bogdanović ponovo MVP!
Srpski reprezentativac je sa učinkom od 25 poena, osam skokova i šest asitencija imao indeks korisnosti 35, isti kao u prvom kolu kada je takođe bio MVP), za jedan poen više od saigrača Ekpea Judoa.

Fenerbahče u narednom meču dočekuje Panatinaikos i ima priliku da sa maksimalnih 3:0 izbori plasman na zavrsni turniru, na domaćem terenu u Istanbulu.

Bogdan Bogdanović predvodio je Fenerbahče do dvostruke pobede u atinskoj dvorani OAKA, oba puta zabeleživši indeks korisnosti 35.

Ne samo da je i statistički i igrački bio MVP prve dve runde četvrtfinala, nego je postao i prvi košarkaš koji je u uzastopnim mečevima plej-ofa Evrolige imao indeks veći od 30.

Srpski reprezentativac u četvrtak je nanizao 25 poena, osam skokova i šest asistencija, uz šut za trojku 5/8, a za dva poena 5/7.

Time je "za dlaku" nadmašio saigrača Ekpea Juda (indeks 34), dok je Gustavo Ajon (Real, 30) takođe pružio izvanredne partiju, ali ne bi mogao da bude MVP runde i zbog toga što je njegov tim poražen od Darušafake.

Fenerbahče je u Top 8 fazu ušao sa petog mesta, a onda je pobedama u gostima došao na korak od Fajnal fora, koji će se od 19. do 21. maja igrati u Istanbulu.

Da bi treću godinu zaredom postao učesnik F4, tim Željka Obradovića treba da savlada PAO još jednom. Prvu priliku za to imaće u utorak pred svojim navijačima.

U ostalim četvrtfinalnim serijama CSKA protiv Baskonije vodi 2:0, dok su Efes protiv Olimpijakosa i Darušafaka protiv Reala "brejkovima" u petak izjednačili na 1:1 i preoteli prednost domaćeg terena.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar