Евролига: Богдановић поново МВП!

Нико као Богдан! Бек Фенербахчеа и репрезентације Србије доминирао у победама над Панатинаикосом, у четвртфиналу плеј-офа Евролиге.  Богдан Богдановић прогласен је за најкориснијег играца и друге рунде плеј-офа Евролиге, пошто је предводио Фенербахче до нове победе против Панатинаикоса.

Кошарка 22.04.2017 | 14:45
Евролига: Богдановић поново МВП!
Српски репрезентативац је са учинком од 25 поена, осам скокова и шест аситенција имао индекс корисности 35, исти као у првом колу када је такође био МВП), за један поен више од саиграча Екпеа Јудоа.

Фенербахче у наредном мечу дочекује Панатинаикос и има прилику да са максималних 3:0 избори пласман на заврсни турниру, на домаћем терену у Истанбулу.

Богдан Богдановић предводио је Фенербахче до двоструке победе у атинској дворани ОАКА, оба пута забележивши индекс корисности 35.

Не само да је и статистички и играчки био МВП прве две рунде четвртфинала, него је постао и први кошаркаш који је у узастопним мечевима плеј-офа Евролиге имао индекс већи од 30.

Српски репрезентативац у четвртак је нанизао 25 поена, осам скокова и шест асистенција, уз шут за тројку 5/8, а за два поена 5/7.

Тиме је "за длаку" надмашио саиграча Екпеа Јуда (индекс 34), док је Густаво Ајон (Реал, 30) такође пружио изванредне партију, али не би могао да буде МВП рунде и због тога што је његов тим поражен од Дарушафаке.

Фенербахче је у Топ 8 фазу ушао са петог места, а онда је победама у гостима дошао на корак од Фајнал фора, који ће се од 19. до 21. маја играти у Истанбулу.

Да би трећу годину заредом постао учесник Ф4, тим Жељка Обрадовића треба да савлада ПАО још једном. Прву прилику за то имаће у уторак пред својим навијачима.

У осталим четвртфиналним серијама ЦСКА против Басконије води 2:0, док су Ефес против Олимпијакоса и Дарушафака против Реала "брејковима" у петак изједначили на 1:1 и преотели предност домаћег терена.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар