Poginuo nekadašnji pobjednik trke Điro d' Italija!

Italijanski biciklista i bivši pobednik trke Điro d’ Italija Mikele Skarponi (37) poginuo je u saobraćajnoj nezgodi u Filotranu, u italijanskoj regiji Ankoni.  Svet biciklizma oplakuje Skarponija! Pobednik "Điro d’Italija" 2011. godine, u subotu je poginuo na treningu, dan nakon povratka sa "Trke oko Alpa".

Ostali sportovi 22.04.2017 | 16:15
Poginuo nekadašnji pobjednik trke Điro d' Italija!
Njega je udario kombi tokom jutarnjeg treninga, a vozač kombija rekao je policiji da nije video biciklistu.

Skarponi je vozio za tim Astana, a na Điru je pobedio 2011. godine nakon diskvalifikacije Alberta Kontadora zbog dopinga.

Imao je još 25 individualnih priznanja, a specijalnost su mu bile brdske deonice. Nedavno je pobedio u prvoj etapi trke kroz Alpe. Bio je i jedan od ključnih za uspeh sunarodnika Vičenca Nibalija na prošlogodišnjem Điru.

Tužnu vest saopštio je njegov klub Astana.

"Ovo je prevelika tragedija. Ostali smo bez velikog šampiona, momka nasmejanog u svakoj situaciji. Astana je uz Mikeleovu porodicu u ovom neverovatno bolnom trenutku", navodi se u saopštenju.

Skarponi je u petak završio nastup na "Trci oko Alpa" zauzevši četvrto mesto, nakon čega se vratio kući.

Iza sebe je ostavio suprugu i dva sina, a poruke tuge i neverice na društvenim mrežama su postavili brojni Skarponijevi rivali i prijatelji sa staze, poput Britanca Marka Kavendiša, Španca Alberta Kontadora i Velšanina Geranta Tomasa, koji je pobedio na pomenutoj "Trci oko Alpa".

Bio je profesionalac od 2002. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar