Погинуо некадашњи побједник трке Ђиро д' Италија!

Италијански бициклиста и бивши победник трке Ђиро д’ Италија Микеле Скарпони (37) погинуо је у саобраћајној незгоди у Филотрану, у италијанској регији Анкони.  Свет бициклизма оплакује Скарпонија! Победник "Ђиро д’Италија" 2011. године, у суботу је погинуо на тренингу, дан након повратка са "Трке око Алпа".

Остали спортови 22.04.2017 | 16:15
Погинуо некадашњи побједник трке Ђиро д' Италија!
Њега је ударио комби током јутарњег тренинга, а возач комбија рекао је полицији да није видео бициклисту.

Скарпони је возио за тим Астана, а на Ђиру је победио 2011. године након дисквалификације Алберта Контадора због допинга.

Имао је још 25 индивидуалних признања, а специјалност су му биле брдске деонице. Недавно је победио у првој етапи трке кроз Алпе. Био је и један од кључних за успех сународника Виченца Нибалија на прошлогодишњем Ђиру.

Тужну вест саопштио је његов клуб Астана.

"Ово је превелика трагедија. Остали смо без великог шампиона, момка насмејаног у свакој ситуацији. Астана је уз Микелеову породицу у овом невероватно болном тренутку", наводи се у саопштењу.

Скарпони је у петак завршио наступ на "Трци око Алпа" заузевши четврто место, након чега се вратио кући.

Иза себе је оставио супругу и два сина, а поруке туге и неверице на друштвеним мрежама су поставили бројни Скарпонијеви ривали и пријатељи са стазе, попут Британца Марка Кавендиша, Шпанца Алберта Контадора и Велшанина Геранта Томаса, који је победио на поменутој "Трци око Алпа".

Био је професионалац од 2002. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар