Vrhunac ludila i besmisao modernog fudbala - kako ovo odbiti?!

Pregovori Tjanđina i Dijega Koste uveliko traju, Brazilac će ovog leta postati daleko, daleko najplaćeniji fudbaler sveta. . .

Fudbal 22.04.2017 | 17:00
Vrhunac ludila i besmisao modernog fudbala - kako ovo odbiti?!
Gde ima dima ima i vatre, tako se kaže! Pa, ako je ono zimus bio dim, ovo je sada vatra. Pod dvostrukom vinjetom - ekskluzivno i poslednja vest - renomirani Skaj sport večeras javlja da je kineska Tjanđin obnovio pregovore oko angažovanje Dijega Koste iz Čelsija, da su oni u toku i da postoji sasvim realna mogućnost da posao bude zaključen u dogledno vreme. 

Podsetimo, Kinezi su u januru pokušavali da ubede Brazilca, čak se može reći da su bili jako blizu, no to što nisu uspeli iz prve nije ih sputalo, pa su započeli drugu rundu. Isti izvor navodi da ima potvrdu od vlasnika Tjanđina Šua Juhuija da pregovori uveliko traju.  

Skaj dalje piše da su Kinezi sptemni da Dijega Kostu učine daleko najplaćenijim fudbalerom sveta, tako što će mu dati platu od 775.000 evra nedeljno, kada se odbiju sve takse i porezi?! Na godišnjem nivou to bi iznosilo basnoslovnih 37.200.000! 

Vrhunac ludila i totalna besmisao modernog fudbala? Šta kažete?   

Primera radi, po ugovoru koji mu ističe u leto 2019, Kosta u Čelsiju zarađuje 180.000evra za sedam dana. 

Nezadovoljstvo koje tinja kod Brazilca i česte razmirice sa trenerom Plavaca Antonijom Konteom mogle bi samo da ubrzaju čitavu stvar.   

Mislite da postije neke dileme? Može li uopšte toliki novac da se odbije?

Dijego Kosta je u 2017. postigao samo tri gola za Čelsi... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar