Vanja i Saša optimisti: Gledaćete Srbiju u finalu!

Tandem Torina veruje da mlada reprezentacija Srbije može daleko da dogura na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Fudbal 22.04.2017 | 17:30
Vanja i Saša optimisti: Gledaćete Srbiju u finalu!
Bez obzira na jake rivale u grupi - Portugal, Španija i Makedonija - mladi reprezentativci Srbije sa nestrpljenjem i ogromnim optimizmom čekaju Evropsko prvenstvo u Poljskoj (16-30. juna) za fudbalere do 21 godine.

Selektor Nenad Lalatović kao cilj je najavio plasman u polufinale, ali čini se da igrači imaju i veću ambiciju.

Tandem Torina, Vanja Milinković Savić - Saša Lukić, smatraju da "orlići" nemaju razloga da se plaše bilo kod protivnika i veruju da ekipa može do finala.

"Mogli smo i direktno u grupnu fazu, a ne kroz baraž, ali bitno je da smo se plasirali. Čeka nas teška grupa, ali verujem da ćemo spremni dočekati turnir. Iskreno, mislim da bi rivali trebalo nas da se plaše jer smo mi osvojili i Evropsko i Svetsko prvenstvo. Imamo odličnu ekipu, po dva mnogo dobra igrača na svakoj poziciji i mislim da možemo da napravimo veliki rezultat. Siguran sam da ćemo doći do finala", izjavio je Lukić za TV Arena Sport.

Golman naše reprezentacije dobro poznaje uslove koji čekaju naše reprezentativce u Poljskoj, pošto je do nedavno branio za Lehiju iz Gdanjska. Nije baš zadovoljan izborom grada u kojem će "orlići" igrati. Biće to maleni Bidgošč.

"Očekuju nas loš grad i loši uslovi, ali ne treba se time opterećivati, jer nas zanima samo teren. Imamo sjajnu atmosferu u timu i verujem da će to doći do izražaja. Ako smo na Svetskom prvenstvu bili prvi u grupi, ne vidim zašto ne bismo bili i na Evropskom. Ne vidim razlog zašto ne bismo mislili da možemo da osvojimo zlatnu medalju i zašto bismo uopšte išli tamo ako nemamo pobednički mentalitet", samouveren je Milinković Savić.

"VANJINA PORUKA SERGEJU: ODBRANIĆU TI PENAL"

Intervju sa dvojicom mladih fudbalera rađen je u Torinu, a TV Arena Sport emitovala ga je uoči revanš utakmice četvrtfinala Lige šampiona, između Barselone i Juventusa (prvi meč završen je pobedom Juventusa 3:0 na domaćem terenu).

Tema za razgovor bilo je mnogo, a jedno od pitanja odnosilo se na transfer Vanje Milinković Savića u italijanski klub. Pominjalo se da bi iz Poljske mogao u Benfiku ili Ajakas, međutim, završio je u Torinu.

"Nije bilo preko noći, ali smo se potrudili da ne dođe do medija da bi sve prošlo lako. Ne znam kako je uopšte došla priča o Benfiki i Ajaksu. Verovatno su to neki njihovi novinari pustili... Priča sa Torinom trajala je tri-četiri meseca", otkrio je nekadašnji čuvar mreže Vojvodine.

Vanja je podno Alpa doveden kao zamena za Džoa Harta, kojem po završetku sezone ističe pozajmica iz Mančester sitija.

"Mogla bi iduća sezona da bude moja, tako nešto smo se i dogovarali dok su trajali pregovori. Dobro je za mene što se Džo Hart vraća u Englesku. Nadam se da ću od leta biti broj jedan, videćemo".

Kaže da je zadovoljan što će imati priliku da uči od italijanskih trenera.

"Po meni je italijanska škola golmana najbolja. Potrudiću se da se što pre prilagodim".

Statistika pokazuje da ekipa Torina, trenutno devetoplasiranog tima Serije A, prima mnogo, ali i prima mnogo golova. U 32 utakmice, "bikovi" su postigli 60, a primili 53 gola.

"Ne prija mi ovaj drugi deo statistike, ali popravićemo to", kroz osmeh je poručio naš golman.

Vanjin stariji brat, Sergej, trenutno blista u dresu Lacija. Očekuje se da naredne sezone imaju međusobne duele, a možda čak budu stajali i oči u oči prilikom nekog penala.

"Ako dođe do situacije da šutira penal, odmah idem 'đonom u koleno'", pomalo grubo našalio se mlađi Milinković Savić i nastavio da "pecka" brata:

"Odbraniću mu. Stalno priča kako će mi dati 10 golova iz 10 penala, ali do sada mu je maksimum šest. A i to se jednom dogodilo...".

SAŠA LUKIĆ: NE KAJEM SE ZBOG ODLASKA IZ PARTIZANA

Saša Lukić je u Torino stigao letos iz Partizana, posle samo jedne sezone na seniorskoj sceni. Smatra da, ipak, nije pogrešio što je kao mlad odlučio da ode u inostranstvo.

"Odlučio sam da posle godinu dana igranja u Partizanu odem u Torinu i mislim da sam doneo dobru odluku. Mislim da je ovo korak napred u mojoj karijeri. Trebalo mi je par meseci da se priviknem, jer se ovde više potencira na taktici, igra se brže... Prilagodio sam se i počeo da igram. Zadovoljan sam kako se odvija moja prva sezona u Torinu", kaže 20-godišnji vezista, koji je do sada upisao 14 nastupa u bordo dresu.

Kao što je poznato, na klupi Torina sedi Siniša Mihajlović, u timu je Adem Ljajić, a do skoro je tu bio i Nikola Maksimović.

"Znači mi što je tu Siniša Mihajlović, od njega mogu dosta toga da naučim. Posebno mi znači jer možemo da pričamo na srpskom. U početku je tu bio i Nikola Maksimović, onda je stigao i Adem Ljajić... Kada sam došao, Siniša mi je poželeo dobrodošlicu na srpskom pred celim timom, a onda rekao Maksimoviću i Ljajiću da što manje pričaju sa mnom na srpskom. Nije mi to problem, učim italijanski", ispričao je Lukić.

Serijom A poslednjih godina dominira Torinov gradski rival, Juventus. Saša, ipak, misli da će se to uskoro promeniti.

"Mislim da će u narednim godinama biti klubova koji će uspeti da pomrse račune Juventusu. Lično su me iznenadili Lacio i Napoli, jer mi je protiv njih bilo najteže da igram. Mislio sam da će mi biti teže protiv Rome ili Milana... Što se tiče igrača, najteže mi je bilo protiv Naingolana iz Rome. Trener mi je rekao da budem sve vreme pored njega, ali to uopšte nije lako".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar