Вања и Саша оптимисти: Гледаћете Србију у финалу!

Тандем Торина верује да млада репрезентација Србије може далеко да догура на предстојећем Европском првенству.

Фудбал 22.04.2017 | 17:30
Вања и Саша оптимисти: Гледаћете Србију у финалу!
Без обзира на јаке ривале у групи - Португал, Шпанија и Македонија - млади репрезентативци Србије са нестрпљењем и огромним оптимизмом чекају Европско првенство у Пољској (16-30. јуна) за фудбалере до 21 године.

Селектор Ненад Лалатовић као циљ је најавио пласман у полуфинале, али чини се да играчи имају и већу амбицију.

Тандем Торина, Вања Милинковић Савић - Саша Лукић, сматрају да "орлићи" немају разлога да се плаше било код противника и верују да екипа може до финала.

"Могли смо и директно у групну фазу, а не кроз бараж, али битно је да смо се пласирали. Чека нас тешка група, али верујем да ћемо спремни дочекати турнир. Искрено, мислим да би ривали требало нас да се плаше јер смо ми освојили и Европско и Светско првенство. Имамо одличну екипу, по два много добра играча на свакој позицији и мислим да можемо да направимо велики резултат. Сигуран сам да ћемо доћи до финала", изјавио је Лукић за ТВ Арена Спорт.

Голман наше репрезентације добро познаје услове који чекају наше репрезентативце у Пољској, пошто је до недавно бранио за Лехију из Гдањска. Није баш задовољан избором града у којем ће "орлићи" играти. Биће то малени Бидгошч.

"Очекују нас лош град и лоши услови, али не треба се тиме оптерећивати, јер нас занима само терен. Имамо сјајну атмосферу у тиму и верујем да ће то доћи до изражаја. Ако смо на Светском првенству били први у групи, не видим зашто не бисмо били и на Европском. Не видим разлог зашто не бисмо мислили да можемо да освојимо златну медаљу и зашто бисмо уопште ишли тамо ако немамо победнички менталитет", самоуверен је Милинковић Савић.

"ВАЊИНА ПОРУКА СЕРГЕЈУ: ОДБРАНИЋУ ТИ ПЕНАЛ"

Интервју са двојицом младих фудбалера рађен је у Торину, а ТВ Арена Спорт емитовала га је уочи реванш утакмице четвртфинала Лиге шампиона, између Барселоне и Јувентуса (први меч завршен је победом Јувентуса 3:0 на домаћем терену).

Тема за разговор било је много, а једно од питања односило се на трансфер Вање Милинковић Савића у италијански клуб. Помињало се да би из Пољске могао у Бенфику или Ајакас, међутим, завршио је у Торину.

"Није било преко ноћи, али смо се потрудили да не дође до медија да би све прошло лако. Не знам како је уопште дошла прича о Бенфики и Ајаксу. Вероватно су то неки њихови новинари пустили... Прича са Торином трајала је три-четири месеца", открио је некадашњи чувар мреже Војводине.

Вања је подно Алпа доведен као замена за Џоа Харта, којем по завршетку сезоне истиче позајмица из Манчестер ситија.

"Могла би идућа сезона да буде моја, тако нешто смо се и договарали док су трајали преговори. Добро је за мене што се Џо Харт враћа у Енглеску. Надам се да ћу од лета бити број један, видећемо".

Каже да је задовољан што ће имати прилику да учи од италијанских тренера.

"По мени је италијанска школа голмана најбоља. Потрудићу се да се што пре прилагодим".

Статистика показује да екипа Торина, тренутно деветопласираног тима Серије А, прима много, али и прима много голова. У 32 утакмице, "бикови" су постигли 60, а примили 53 гола.

"Не прија ми овај други део статистике, али поправићемо то", кроз осмех је поручио наш голман.

Вањин старији брат, Сергеј, тренутно блиста у дресу Лација. Очекује се да наредне сезоне имају међусобне дуеле, а можда чак буду стајали и очи у очи приликом неког пенала.

"Ако дође до ситуације да шутира пенал, одмах идем 'ђоном у колено'", помало грубо нашалио се млађи Милинковић Савић и наставио да "пецка" брата:

"Одбранићу му. Стално прича како ће ми дати 10 голова из 10 пенала, али до сада му је максимум шест. А и то се једном догодило...".

САША ЛУКИЋ: НЕ КАЈЕМ СЕ ЗБОГ ОДЛАСКА ИЗ ПАРТИЗАНА

Саша Лукић је у Торино стигао летос из Партизана, после само једне сезоне на сениорској сцени. Сматра да, ипак, није погрешио што је као млад одлучио да оде у иностранство.

"Одлучио сам да после годину дана играња у Партизану одем у Торину и мислим да сам донео добру одлуку. Мислим да је ово корак напред у мојој каријери. Требало ми је пар месеци да се привикнем, јер се овде више потенцира на тактици, игра се брже... Прилагодио сам се и почео да играм. Задовољан сам како се одвија моја прва сезона у Торину", каже 20-годишњи везиста, који је до сада уписао 14 наступа у бордо дресу.

Као што је познато, на клупи Торина седи Синиша Михајловић, у тиму је Адем Љајић, а до скоро је ту био и Никола Максимовић.

"Значи ми што је ту Синиша Михајловић, од њега могу доста тога да научим. Посебно ми значи јер можемо да причамо на српском. У почетку је ту био и Никола Максимовић, онда је стигао и Адем Љајић... Када сам дошао, Синиша ми је пожелео добродошлицу на српском пред целим тимом, а онда рекао Максимовићу и Љајићу да што мање причају са мном на српском. Није ми то проблем, учим италијански", испричао је Лукић.

Серијом А последњих година доминира Торинов градски ривал, Јувентус. Саша, ипак, мисли да ће се то ускоро променити.

"Мислим да ће у наредним годинама бити клубова који ће успети да помрсе рачуне Јувентусу. Лично су ме изненадили Лацио и Наполи, јер ми је против њих било најтеже да играм. Мислио сам да ће ми бити теже против Роме или Милана... Што се тиче играча, најтеже ми је било против Наинголана из Роме. Тренер ми је рекао да будем све време поред њега, али то уопште није лако".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар