Analiza - EL: Zvezda, ipak, može i u Moskvu, na CSKA!

Činjenica da se crveno-beli sa Darušafakom bore za poslednju Top 8 "vizu", zamaglila je scenario po kome na kraju mogu da budu i SEDMI na tabeli.

Košarka 07.04.2017 | 16:45
Analiza - EL: Zvezda, ipak, može i u Moskvu, na CSKA!
Kada je prošlog petka CSKA izgubio od Panatinaikosa, a Real pobedio Fenerbahče i obezbedio prvo mesto na tabeli Evrolige, napisali smo da će pobednik utakmice poslednjeg kola, Darušafaka - Crvena zvezda, kao osmoplasirani početi Top 8 fazu gostovanjem u Madridu.

To jeste bilo najrealnije u tom trenutku, ali su rezultati mečeva 30. kola, odigranih u četvrtak, osvetlili još jednu opciju: da Zvezda ode dalje kao sedma i da se u četvrtfinalu plej-ofa sastane sa CSKA.

Evo i kako...

Prvih šest na tabeli je "zabetonirano", ovim redosledom, bez obzira na ishode utakmica zakazanih za petak: Real 22-7, CSKA 21-8, Olimpijakos 19-10, PAO 19-11, Fenerbahče 18-12, Efes 17-12.

Baskonija (17-13) je trenutno sedma, a Zvezda sa 16-13 osma (i Darušafaka deveta sa 15-14).

Ako Zvezda pobedi u Istanbulu i Efes izgubi od Reala (taj meč je postao lišen takmičarskog značaja i za jedne i za druge), tri ekipe imaće skor 17-13, a njihov definitivni plasman odrediće učinak u "trouglu", u kome Efes ima 3-1, Baskonija 2-2 i Zvezda 1-3.

Zvezda bi tada bila osma i "izvukla" Real.

Ali, ako pobede crveno-beli i Efes (kao što smo napisali, Realu "ni iz džepa, ni u džep"), onda Efes raste na 18-12 (i ostaje šesti zbog lošijeg skora sa Fenerbahčeom), a Zvezda sa 17-13 stiže Baskoniju.

Kako je Baskonija jedini tim iz gornjeg dela tabele protiv koga Zvezda ima bolji međusobni bilans (poraz u Areni 63:70, pobeda u Vitoriji 87:69), onda bi Dejan Radonjić i njegova "četa" osvojili sedmo mesto i za rivala u četvrtfinalu dobili CSKA.

Objektivno, Real ili CSKA, potpuno je svejedno.

I jedni i drugi su zimus u Beogradu savladani dvocifrenom razlikom, kada je srpski šampion bio na vrhuncu forme, pa su se još ubedljivije revanširali u Madridu, odnosno Moskvi.

Druga stvar, o tome da li će biti sedma ili osma, neće odlučivati sama Zvezda, pa stoga i ne treba previše razmišljati o tome. Zvezda može da se postara jedino da ne bude deveta i energija njenog tima svakako će danas biti usmerena isključivo u tom pravcu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar