Trener Cedevite o povredama i "džokeru" Musi...

Veljko Mršić skeptičan po pitanju nastupa Rajana Boutrajta u finalu. Nije iznenađen partijom Džanana Muse, koga je "svjesno hladio" za duel protiv crno-bijelih.

Košarka 03.04.2017 | 14:45
Trener Cedevite o povredama i "džokeru" Musi...
Polufinalna "majstorica" pripala je Cedeviti.

Ekipa Veljka Mršića drugi put je savladala Partizan u zagrebačkom "Domu sportova" i trijumfom u seriji 2:1 plasirala se u finale, u kojem će igrati protiv Crvene zvezde mts ili Budućnosti (utorak, 19 časova).

Tokom trećeg meča, Cedevita je ostala bez svog najboljeg igrača, plejmejkera Rajana Boutrajta (povreda zadnje lože) i krilnog centra Marka Arapovića (povreda kolena), a saigrači su tom tandemu i posvetili pobjedu nad crno-bijelima.

"Bila je ovo jako teška serija za nas, mislim da smo u tri utakmice pokazali bolju igru i da zasluženo idemo u finale. Mislim da smo kontrolisali utakmicu od starta, bilo je nekih situacija u kojima su se oni vratili i na 'minus tri', ali vidjelo se da imamo samopouzdanja i da ćemo privesti utakmicu kraju. Posvetio bih ovu pobjedu dvojici naših povrijeđenih igrača i poželio bih da se što prije vrate. Obje povrede su jako ružne, posebno Markova. Nadam se da ćemo se što prije vratiti. Razmišljali smo da je najbolje da se borimo za njih, da nadomjestimo taj nedostatak i drago mi je što smo uspjeli. Bilo bi stvarno tragedija da smo poslije ovih povreda još i izgubili", rekao je centar Cedevite Miro Bilan.

Na pitanje kako je izgledala Arapovićeva povreda izbliza, on je dodao:

"Ne znam stručno naziv, ali izašlo mu je koljeno. Jako ružno".

Trener Cedevite Veljko Mršić ocijenio je da je njegov tim pokazao da je bolji od Partizana.

"Mislim da smo bolje odigrali sve tri utakmice i zasluženo prošli dalje. Više smo pokazali i momci su odigrali za Boutrajta i Marka. Ovo je bio jedan od naših najboljih mečeva u sezoni, protiv odličnog protivnika, koji je takođe odigrao jako dobru utakmicu".

Na pitanje o težini povrede Rajana Boutrajta, koji je morao na klupu poslije manje od pola minuta, Mršić je rekao:

"Najvjerovatnije obojice neće biti (u finalu). Vidjećemo sutra na Boutrajtovom pregledu, ali ako je bilo kavka ruptura, a izgleda da jeste, onda je to desetak dana mirovanja... Ali, radićemo, treniraćemo, spremaćemo se, pokazali smo večeras da smo tim i daćemo sve od sebe".

Upitan za učinak Džanana Muse, koji je bio "iks faktor" treće utakmice sa 16 poena sa klupe, šef struke Cedevite rekao je da ga je svjesno "čuvao" u prva dva meča.

"Hladio sam ga i hladio, da ne 'pregori'. Očekivao sam i dva dana govorio da će on biti taj džoker i drago mi je da se to i ostvarilo. Nadam se da će nastaviti, da će stalno raditi kao što je radio u posljednja tri dana i da će imati kontiuitet. I neodlazak u Beograd je bio dio tog hlađenja. Planirao sam da to bude i u Beogradu, međutim nije bio taj dan uoči polaska i zbog toga sam ga ostavio. Nakon povratka iz Beograda bio je onakav kakav želim da bude. I na treninzima sam vidio da će biti dobar".

Naglasivši efikasan nastup Luke Babića u završnici, Mršić je prokomentarisao i tenziju na kraju meča.

"Bio je pritisak zbog utakmice. Nije potrebno toliko nervoze, ali bilo je mnogo još od Beograda i sigurno je to uticalo na to da smo malo više bili 'napaljeni' nego što je trebalo. Nije trebalo da dobijemo dvije tehničke na kraju".

Cedevita će nastupiti u finalu ABA lige treći put u četiri godine.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar