Тренер Цедевите о повредама и "џокеру" Муси...

Вељко Мршић скептичан по питању наступа Рајана Боутрајта у финалу. Није изненађен партијом Џанана Мусе, кога је "свјесно хладио" за дуел против црно-бијелих.

Кошарка 03.04.2017 | 14:45
Тренер Цедевите о повредама и "џокеру" Муси...
Полуфинална "мајсторица" припала је Цедевити.

Екипа Вељка Мршића други пут је савладала Партизан у загребачком "Дому спортова" и тријумфом у серији 2:1 пласирала се у финале, у којем ће играти против Црвене звезде мтс или Будућности (уторак, 19 часова).

Током трећег меча, Цедевита је остала без свог најбољег играча, плејмејкера Рајана Боутрајта (повреда задње ложе) и крилног центра Марка Араповића (повреда колена), а саиграчи су том тандему и посветили побједу над црно-бијелима.

"Била је ово јако тешка серија за нас, мислим да смо у три утакмице показали бољу игру и да заслужено идемо у финале. Мислим да смо контролисали утакмицу од старта, било је неких ситуација у којима су се они вратили и на 'минус три', али видјело се да имамо самопоуздања и да ћемо привести утакмицу крају. Посветио бих ову побједу двојици наших повријеђених играча и пожелио бих да се што прије врате. Обје повреде су јако ружне, посебно Маркова. Надам се да ћемо се што прије вратити. Размишљали смо да је најбоље да се боримо за њих, да надомјестимо тај недостатак и драго ми је што смо успјели. Било би стварно трагедија да смо послије ових повреда још и изгубили", рекао је центар Цедевите Миро Билан.

На питање како је изгледала Араповићева повреда изблиза, он је додао:

"Не знам стручно назив, али изашло му је кољено. Јако ружно".

Тренер Цедевите Вељко Мршић оцијенио је да је његов тим показао да је бољи од Партизана.

"Мислим да смо боље одиграли све три утакмице и заслужено прошли даље. Више смо показали и момци су одиграли за Боутрајта и Марка. Ово је био један од наших најбољих мечева у сезони, против одличног противника, који је такође одиграо јако добру утакмицу".

На питање о тежини повреде Рајана Боутрајта, који је морао на клупу послије мање од пола минута, Мршић је рекао:

"Највјероватније обојице неће бити (у финалу). Видјећемо сутра на Боутрајтовом прегледу, али ако је било кавка руптура, а изгледа да јесте, онда је то десетак дана мировања... Али, радићемо, тренираћемо, спремаћемо се, показали смо вечерас да смо тим и даћемо све од себе".

Упитан за учинак Џанана Мусе, који је био "икс фактор" треће утакмице са 16 поена са клупе, шеф струке Цедевите рекао је да га је свјесно "чувао" у прва два меча.

"Хладио сам га и хладио, да не 'прегори'. Очекивао сам и два дана говорио да ће он бити тај џокер и драго ми је да се то и остварило. Надам се да ће наставити, да ће стално радити као што је радио у посљедња три дана и да ће имати контиуитет. И неодлазак у Београд је био дио тог хлађења. Планирао сам да то буде и у Београду, међутим није био тај дан уочи поласка и због тога сам га оставио. Након повратка из Београда био је онакав какав желим да буде. И на тренинзима сам видио да ће бити добар".

Нагласивши ефикасан наступ Луке Бабића у завршници, Мршић је прокоментарисао и тензију на крају меча.

"Био је притисак због утакмице. Није потребно толико нервозе, али било је много још од Београда и сигурно је то утицало на то да смо мало више били 'напаљени' него што је требало. Није требало да добијемо двије техничке на крају".

Цедевита ће наступити у финалу АБА лиге трећи пут у четири године.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар