Rajkonen: Sada sam siguran da su sa Skuderijom podijumi mogući!

“Imamo pravo na pomisao da u svakoj trci možemo da napadamo prvo i drugo mesto”, tvrdi konačno u bolid Ferarija sigurni, Kimi Rajkonen.

Ostali sportovi 31.03.2017 | 13:45
Rajkonen: Sada sam siguran da su sa Skuderijom podijumi mogući!
Slegla se prašina i popio se sav šampanjac u boksu Skuderija Ferarija nakon prve trke za VN Australije! Sada je vreme za preračunavanje, misli Kimi Rajkonen kome četvrto mesto na trci nije donelo sasvim zadovoljavajući rezultat. Ipak, on je siguran da je “SF 70 H” bolid iz Maranela sasvim dobro podešen, i da će uz korekcije u toku sezone s njim moći da pikira na svaki podijum.

“Kada stvari postavimo u savršen red, na svakoj trci potencijalno možemo da osvajamo prvo i drugo mesto. Ovaj rezultat, ne samo što je dobar za Fetela, dobar je i za ceo tim”, tvrdi Rajkonen i kaže da iako nije stoprocentno zadovoljan postignutim rezultatom, ima na umu da je tim otkrio dosta vrlina i mana u tehničkim elementima rada bolida.

“Imamo kamen temeljac za gradnju rezultata u toku sezone. Imamo dobru bazu, dobar auto, ali na svemu tome mora još dosta da se radi”, konstatovao je i dalje na izjavama jako oprezni Finac. Mora tako, jer protekle sezone su ga naučile da ništa nije izvesno dok sve na trci ne izađe na videlo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar