Jović potpisao za Barselonu?

Plejmejker Crvene zvezde dugo se nalazi na listi želja španskog kluba.

Srbija 23.03.2017 | 10:24
Jović potpisao za Barselonu?
Sjajni plejmejker Crvene zvezde i reprezentacije Srbije, Stefan Jović (26, 198), novi je košarkaš Barselone, saznaje "Kurir".

O odlasku Nišlije u Kataloniju priča se praktično od prošlog leta, španski mediji najavili su ovaj transfer prošlog novembra, međutim cela priča potom je "utišana" jer je sezona bila uzela maha. Sada, kada se bliži kraj Evrolige, ali i ostalih takmičenja, interesovanje Barse za Jovića ponovo je aktuelizovano.

Nešto slično Crvenoj zvezdi dogodilo se prošlog proleća kada je još tokom sezone objavljeno da će Maik Cirbes i Kvinsi Miler nositi dres Makabija iz Tel Aviva naredne sezone, odnosno ove.

"Kurir" navodi da je Jović prodat Barseloni, ali ne i pod kojim uslovima za Crvenu zvezdu i samog igrača, koji trenutno ne igra zbog povrede leđa.

Jovića će u ovom španskom gradu sačekati mladi Stefan Peno (18), koji od ranije nastupa u plavo-crvenom dresu, koji su kroz istoriju nosili aktuelni selektor Aleksandar Đorđević, zatim takođe legendarni srpski košarkaši, Dejan Bodiroga i Milan Gurović…

Jović za Crvenu zvezdu igra od 2014. godine, kada je na mala vrata, kao igrač kragujevačkog Radničkog, pronašao mesto u reprezentaciji Srbije i odmah zablistao na Mundobasketu u Španiji. U međuvremenu, izrastao je u jednog od najboljih plejmejkera Evrolige, a glavne odlike su mu pregled igre, asistencije, kontrola tempa utakmice i, naročito, odbrana.

Prošle sezone u utakmici Bajern Minhen - Crvena zvezda postavio je rekord Evrolige sa 19 asistencija, a ove sezone ima prosek od 7,9 poena, 2,1 skoka, 5,8 asistencija i 1,3 ukradene lopte tokom 24,5 minuta u igri. Zbog povreda, nastupio je u 22 od 27 do sada odigranih utakmica Evrolige.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar