Јовић потписао за Барселону?

Плејмејкер Црвене звезде дуго се налази на листи жеља шпанског клуба.

Србија 23.03.2017 | 10:24
Јовић потписао за Барселону?
Сјајни плејмејкер Црвене звезде и репрезентације Србије, Стефан Јовић (26, 198), нови је кошаркаш Барселоне, сазнаје "Курир".

О одласку Нишлије у Каталонију прича се практично од прошлог лета, шпански медији најавили су овај трансфер прошлог новембра, међутим цела прича потом је "утишана" јер је сезона била узела маха. Сада, када се ближи крај Евролиге, али и осталих такмичења, интересовање Барсе за Јовића поново је актуелизовано.

Нешто слично Црвеној звезди догодило се прошлог пролећа када је још током сезоне објављено да ће Маик Цирбес и Квинси Милер носити дрес Макабија из Тел Авива наредне сезоне, односно ове.

"Курир" наводи да је Јовић продат Барселони, али не и под којим условима за Црвену звезду и самог играча, који тренутно не игра због повреде леђа.

Јовића ће у овом шпанском граду сачекати млади Стефан Пено (18), који од раније наступа у плаво-црвеном дресу, који су кроз историју носили актуелни селектор Александар Ђорђевић, затим такође легендарни српски кошаркаши, Дејан Бодирога и Милан Гуровић…

Јовић за Црвену звезду игра од 2014. године, када је на мала врата, као играч крагујевачког Радничког, пронашао место у репрезентацији Србије и одмах заблистао на Мундобаскету у Шпанији. У међувремену, израстао је у једног од најбољих плејмејкера Евролиге, а главне одлике су му преглед игре, асистенције, контрола темпа утакмице и, нарочито, одбрана.

Прошле сезоне у утакмици Бајерн Минхен - Црвена звезда поставио је рекорд Евролиге са 19 асистенција, а ове сезоне има просек од 7,9 поена, 2,1 скока, 5,8 асистенција и 1,3 украдене лопте током 24,5 минута у игри. Због повреда, наступио је у 22 од 27 до сада одиграних утакмица Евролиге.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар