Everton: Recimo NE RASIZMU! Ja volim Srbiju!

Fudbaler Partizana Everton izjavio je da želi što pre da zaboravi na nemile scene koje su se događale na Banjici i dodao da voli Srbiju i njen narod.  Fudbaler Partizana rekao da nije mogao da zadrži suze i emocije posle rasističkih skandiranja navijača Rada. "Zavoleo sam Srbiju i vaš narod, suze su same teke", rekao Everton Luiz.

Fudbal 20.02.2017 | 14:30
Everton: Recimo NE RASIZMU! Ja volim Srbiju!
Na utakmice između Rada i Partizana došlo je do sukoba na terenu jer su navijači kluba sa Banjice vređali Evertona, fudbalera Partizana.

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Rada sa 1:0, ali je ma kraju meča došlo do opšteg koškanja na terenu, pošto je gostujući fudbaler Everton gestikulirao prema domaćim navijačima, koji su ga tokom meča vređali na rasnoj osnovi.

Grupa huligana je ispuštala majmunske krike kada bi Everton imao kontakt sa loptom.

Brazilski internacionalac je posle meča prišao toj grupi i gestikulirao prema njima. Posle toga je došlo do velike gužve na terenu, u kojoj su se igrači oba tima gurali.

To je potrajalo nekoliko minuta, ali se situacija smirila tek kada je žandarmerija ušla na teren, a Everton je teren napustio u suzama.

Povodom svega što se u nedelju posle podne događalo na Banjici, oglasio se i Everton Luiz.

Fudbaler Partizana govorio je o nemilim scenama koje su se desile za vreme i po završetku utakmice sa Radom (1:0). Povod za nesportsku reakciju Evertona na kraju meča, kada je dotrčao do tribine sa navijačima Rada i pokazao im srednji prst, bili su skandalozni rasistički povici na njegov račun.

Brazilac se obratio sprskoj javnosti sledećim rečima:

"Čitav mesec smo vredno radili samo sa jednom željom, a to je da se što bolje pripremimo za početak sezone, dobijemo svaku utakmicu i borimo se za šampionsku titulu. Sa tim mislima smo i ušli u ovaj meč koji smo, i ako nije bio lak, na kraju dobili."

Borbeni vezni fudbaler želi da što pre zaboravi vreme provedeno na stadionu Rada.

"Ali zato sve drugo u vezi sa njim želim da zaboravim. Moja porodica i ja smo zavoleli Srbiju i vaš narod, ovde se osećamo kao kod kuće i baš zato nisam mogao da sakrijem suze koje su same nekontrolisano išle, jer sam tokom 90 minuta trpeo rasističke napade, pogrdne nazive sa tribina."

Everton se osvrnuo i na protivničke igrače.

"Dodatno me je uznemirio i stav protivničkih igrača koji su umesto sve da smire podržavali čitavo dešavanje. Našao sam se u grotlu ljudi bez emocija koji su me samo još dodatno napadali umesto da me zaštite. Želim što pre sve da zaboravim, okrenem se svom timu, porodici i onome što najviše volim fudbalu. I molim vas recimo 'Ne Rasizmu'", stoji u izjavi Evertona Luiza.

Igrači Partizana kao znak podrške Everton Luizu na svoje instagram profile su stavili fotografiju kapitenske trake Saše Ilića sa evropskih utakmica na kojoj jasno piše - NO TO RACISM.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar